Λακωνία - Υποδομές


Συνάντηση Αραχωβίτη με τον Υπουργό Οικονομίας Γ. Σταθάκη

Mε τον Υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας & Τουρισμού Γ. Σταθάκη συναντήθηκε σήμερα, 2 Απριλίου 2015, ο βουλευτής Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρος Αραχωβίτης, ο οποίος ζήτησε να ενημερωθεί για την πορεία ολοκλήρωσης του οδικού άξονα Κορίνθου – Τρίπολης –Καλαμάτας - Σπάρτης.

Ο Υπουργός ενημέρωσε τον κ. Αραχωβίτη για την πορεία Αναδιάρθρωσης της Σύμβασης Παραχώρησης, με τροποποίηση ορισμένων όρων της. Τα μέτρα Αναδιάρθρωσης έχουν ήδη εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, και εκκρεμεί η ολοκλήρωση του Προσυμβατικού Ελέγχου από το ΣτΕ.

Τέλος, επανεπιβεβαιώθηκε η αυριανή (Παρασκευή, 03.04.2015) συνάντηση του Υπουργού με βουλευτές και φορείς της Λακωνίας, μεταξύ των οποίων θα είναι και ο Σταύρος Αραχωβίτης, όπου θα παρασχεθούν περαιτέρω διευκρινήσεις για τις πρωτοβουλίες του Υπουργείου προς επίσπευση των διαδικασιών και τελικά την ολοκλήρωση του έργου.

Σημειώνεται ότι αύριο, ο κ. Αραχωβίτης θα πάρει μέρος και στην έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιεί η Π.Ε Λακωνίας και η αντιπεριφερειάρχης Αδαμαντία Τζανετέα με θέμα «Οδικός άξονας Λεύκτρο-Σπάρτη».

=========================

Συνάντηση κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ Λακωνίας και του βουλευτή Σταύρου Αραχωβίτη  με τους προϊσταμένους ΔΟΥ, ΟΑΕΕ και ΙΚΑ Σπάρτης

Τις υπηρεσίες της ΔΟΥ Σπάρτης, του τοπικού γραφείου του ΟΑΕΕ και του ΙΚΑ Σπάρτης επισκέφθηκε τη Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2015, κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ Λακωνίας, με επικεφαλής τον βουλευτή Λακωνίας κ. Σταύρο Αραχωβίτη. Στη διάρκεια της επίσκεψης, δόθηκε η ευκαιρία να γίνει αναλυτική συζήτηση με τους προϊσταμένους των υπηρεσιών αυτών.

Στην συνάντηση με τον κ. Νικολακάκο, έφορο της ΔΟΥ Σπάρτης, συζητήθηκε η ανταπόκριση των πολιτών στις νέες ευεργετικές ρυθμίσεις της κυβέρνησης σε σχέση με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές. Το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ και ο βουλευτής ενημερώθηκαν ότι η ανταπόκριση, μέχρι στιγμής, είναι πολύ θετική. Επίσης ενημερώθηκαν για άλλα ζητήματα που αφορούν στην υπηρεσία, την εξυπηρέτηση των πολιτών αλλά και την αποτελεσματικότητα της υπηρεσίας στην επίτευξη του σκοπού της.

Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε συνάντηση με την κα Κοντογιάννη, διευθύντρια του ΟΑΕΕ Σπάρτης, όπου συζητήθηκε το πρόβλημα των ανασφάλιστων ελεύθερων επαγγελματιών. Ζητήθηκε από την υπηρεσία της να εντείνει τις προσπάθειες, προκειμένου να υπαχθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι οφειλέτες στις ευνοϊκές διατάξεις των ρυθμίσεων των ληξιπρόθεσμων οφειλών και ν’ αποκτήσουν πλήρη πρόσβαση στην ιατροφαρμακευτική κάλυψη και τη λήψη ασφαλιστικής ενημερότητας.

Τέλος, στην συνάντηση με την κα Γκλεζάκου, διευθύντρια του ΙΚΑ Σπάρτης, συζητήθηκε το θέμα της ανασφάλιστης εργασίας και το ζήτημα των ελέγχων του φαινομένου, δεδομένων των δυσκολιών στην αγορά εργασίας. Επίσης τέθηκε το θέμα των προβλημάτων που υπάρχουν με τις επιτροπές για την πιστοποίηση χρόνιων αναπηριών. 

Κοινή διαπίστωση και από τις τρεις υπηρεσίες, ήταν το γεγονός ότι για πρώτη φορά εκλεγμένος βουλευτής επισκέπτεται τις υπηρεσίες για να ενημερωθεί, και μάλιστα αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, γεγονός που προξένησε ιδιαίτερα θετική εντύπωση.

Στο προσεχές διάστημα προγραμματίζονται αντίστοιχες επισκέψεις και σε άλλες υπηρεσίες κοινωνικού χαρακτήρα, σε συνεργασία με την Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Λακωνίας.

=============

Συνοδευόμενος από κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ Λακωνίας, ο βουλευτής Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρος Αραχωβίτης πραγματοποίησε την Παρασκευή 3 Απριλίου 2015, τις ακόλουθες συναντήσεις:

Επισκέφθηκε τον ΟΑΕΔ Σπάρτης και ενημερώθηκε από την προϊσταμένη κ.  Λαδά για τα ζητήματα που απασχολούν τον Οργανισμό. Από την ενημέρωση προέκυψε ότι από τους καταγεγραμένους ανέργους στο Μητρώο, μόνο το 17% λαμβάνει επίδομα ανεργίας. Αυτό οφείλεται στην αυστηρότητα των κριτηρίων που τίθενται προκειμένου ο άνεργος να κατακτήσει δικαίωμα επιδότησης. Συζητήθηκε επίσης η αναγκαιότητα δημιουργίας στοχευμένων προγραμμάτων, καθώς φαίνεται ότι αυτά αποδίδουν. Κοινή θέση του κ. Αραχωβίτη και της προϊσταμένης του Οργανισμού ήταν η προτεραιότητα στην ιατροφαρμακευτική κάλυψη όλων των ανέργων.

Παρευρέθηκε σε σύσκεψη την οποία συγκάλεσε η Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κ.Τζανετέα με φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Νομού, σχετικά με την πορεία του οδικού άξονα Λεύκτρο-Σπάρτη. Ο βουλευτής ενημέρωσε το Σώμα για τα αποτελέσματα της συνάντησης που είχε την προηγούμενη μέρα με τον Υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας & Τουρισμού Γ. Σταθάκη. Στη συνέχεια, άκουσε τους προβληματισμούς και τις θέσεις των φορέων. Προϊόν της σύσκεψης ήταν ένα κοινό κείμενο, το οποίο προωθήθηκε στον Υπουργό στην εκ νέου συνάντηση που είχε ο κ. Αραχωβίτης με τον κ. Σταθάκη το απόγευμα της ίδιας μέρας.

Είχε συνάντηση, μαζί με φορείς της Τ.Α και βουλευτές του Νομού, με τον Υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας & Τουρισμού Γ. Σταθάκη, όπου συζητήθηκε το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του έργου, η πορεία της κύριας σύμβασης και τα συμπληρωματικά έργα που εξυπηρετούν την περιοχή διέλευσης. Ο υπουργός επιβεβαίωσε ότι θα γίνει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε το έργο να παραδοθεί το συντομότερο δυνατό, και να ολοκληρωθούν τα συμπληρωματικά έργα.