Πολιτική


 

Ο Σταύρος Αραχωβίτης για το θέμα των βουλευτικών αυτοκινήτων

Προς αποκατάσταση της αλήθειας και αποφυγή της ανθρωποφαγίας, ενημερώνω το λακωνικό λαό τα εξής:

1. Τα αυτοκίνητα τα οποία διαθέτει η Βουλή στους βουλευτές διατίθενται μέσω συμβάσεων με εταιρίες leasing, οι οποίες είναι σε ισχύ μέχρι το τέλος του 2015. Αυτό σημαίνει ότι, είτε παραλάβουν τα αυτοκίνητα οι βουλευτές είτε όχι, αυτά θα πληρώνονται από την ελληνική Βουλή στις εταιρίες. Η κυβέρνηση δήλωσε ότι θα επανεξετάσει τις συμβάσεις στις 31 Αυγούστου 2015.

2. Τα αυτοκίνητα αποτελούν εργαλείο προκειμένου οι βουλευτές να επιτελέσουν το έργο για το οποίο εκλέχθηκαν. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ παραχωρούν το 40% της βουλευτικής τους αποζημίωσης στο κόμμα και τις δομές αλληλεγγύης. Πέραν αυτών, διαθέτουν χρήματα στις Ν.Ε και αλλού. Η περαιτέρω αποστέριση μέσων και εργαλείων εμπεριέχει τον κίνδυνο της μη αποτελεσματικότητας του έργου τους.

3. Ο εύκολος λαϊκισμός εμπεριέχει τον κίνδυνο διολίσθησης στην άσκηση του λειτουργήματος του βουλευτή, είτε από «επαγγελματίες» του είδους, είτε από πλούσιους γόνους, αποκομμένους από τη λαϊκή βάση. Δεν είναι αυτές οι κατηγορίες βουλευτών που θέλουμε να δημιουργήσουμε.

4. Σε ό,τι αφορά εμένα προσωπικά, δηλώνω ότι δεν προτίθεμαι να κάνω χρήση του οχήματος το οποίο κληρώθηκα. Θα πληρώνεται από την ελληνική Βουλή αλλά θα παραμείνει στο χώρο στάθμευσης του Κοινοβουλίου.

16/3/2015

                                                                                 Σταύρος Αραχωβίτης

                                                                         Βουλευτής Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ