Μουσικό Σχολείο Σπάρτης


Μοναδική ήταν η εμπειρία που έζησαν οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Σπάρτης κατά την πρώτη τους επαφή και επικοινωνία με το Λυρικό Θέατρο στα πλαίσια της δράσης της Όπερας της Βαλίτσας  από τη Λυρική μας Σκηνή σε συνεργασία με το ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» στη Σπάρτη και στην επίσκεψή της στο Μουσικό Σχολείο Σπάρτης.

Στις παράλληλες δράσεις της: «Γνωριμία με την όπερα», «Σεμινάριο λυρικής τέχνης», «Επίσκεψη στα Μουσικά Σχολεία» και  «Συλλέγω εμπειρίες» στη Σπάρτη, η Όπερα της Βαλίτσας δέχτηκε σε ακρόαση και διοργάνωσε σεμινάρια για εθελοντές ενδιαφερόμενους μαθητές και σεμινάριο φωνητικής και θεατρικής τέχνης.

Οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου εντυπωσιάστηκαν από το σεβασμό, με τον οποίο, αντιμετωπίστηκε η ερασιτεχνική τους συμμετοχή.  Το ενδιαφέρον τους κορυφώθηκε μετά την επίσκεψη στο Μουσικό Σχολείο Σπάρτης, στις 9 Μαρτίου 2015  κλιμακίου της Λυρικής Σκηνής από τους: κ. Τσαντίνη Διονύσιο, Ηλέκτρα Αρζιμάνογλου για τη Λυρική Σκηνή και Μαρία Χαριτωνίδου για το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος»,  όπου, ίσως, για πρώτη φορά, άκουσαν άριες και μελοποιημένα νεοελληνικά τραγούδια, που ερμήνευσε άψογα ο τενόρος, κ. Διονύσιος Τσαντίνης.

Τον συνόδεψε στο πιάνο η κ. Βαδάκογλου Χαρίκλεια, καθηγήτρια πιάνου του Μουσικού μας Σχολείου,  μετά από ολοκληρωμένη συνεργασία τους. Ο καθηγητής μας στο πιάνο, κ. Ανδρέας Σκιαδάς χόρδισε το πιάνο, που αντικατέστησε την ορχήστρα της Λυρικής Σκηνής, στην παράσταση της Κάρμεν στις 10 Μαρτίου και ο πιανίστας Γιάννης Τσανακαλιώτης αποδείχτηκε άξιος δεξιοτέχνης στο πιάνο, στη συνοδεία και την ερμηνεία του περίφημου έργου του Ζώρζ Μπιζέ.

Από νωρίς οι μαθητές μας έσπευσαν να εξασφαλίσουν τις θέσεις τους στην παράσταση της Κάρμεν και συμφώνησαν μετά τις συζητήσεις- κριτικές, που ακολούθησαν στο σχολείο, πως επρόκειτο για το σημαντικότερο, ίσως,  πολιτιστικό γεγονός στην  πόλη μας, που θα ήθελαν να βρει μια συνέχεια.

Η  Διευθύντρια

Αργειτάκου Αγγελική

Φιλόλογος - Θεατρολόγος