ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΓΥΘΕΙΟΥ 2011: Όνειρο Καρναβαλιού.


 

ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΓΥΘΕΙΟΥ 2011

     Όνειρο Καρναβαλιού με Βενετσιάνικο Άρωμα 

Γύθειο 5/3/2011

 

 

 Το Καρναβάλι Γυθείου έκλεισε φέτος τα 105 γενέθλια του.


      

Δείτε το Α' μέρος από το ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΓΥΘΕΙΟΥ 2011.

 

To φετινό ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΓΥΘΕΙΟΥ 2011 ήταν εντυπωσιακό , πολύχρωμο , πρωτότυπο και για πρώτη φορά ανέδειξε την τέχνη του Θεάτρου Δρόμου.

Σύνθημά του ήταν «Ψυχή στο δρόμο», η φράση από την πάροδο των Βακχών του Ευριπίδη.

Ψυχή στο δρόμο γιατί το χρειαζόμασταν.

Ψυχή στο δρόμο γιατί αυτό χρειάζεται ο καλλιτέχνης για να εκτεθεί στο δημόσιο χώρο.

Ψυχή στο δρόμο γιατί αυτό είναι το θέατρο του δρόμου και της δράσης.

 

Με  επίκεντρο την  αναβίωση των αποκριάτικων εκδηλώσεων των αρχών του 19ου αιώνα commedia dell’ arte ξεκίνησε γύρω στις 4 η ώρα η μεγάλη παρέλαση των group των καρναβαλιστών που σε συνδυασμό με το βενετσιάνικο χρώμα των στολών τους έδεσε αρμονικά με τα στενά σοκάκια του Γυθείου.

Καταλήγοντας στην κεντρική πλατεία του Γυθείου, εκεί έδωσαν μια ιδιαίτερη νότα χαράς στους μικρούς μας φίλους οι ξυλοπόδαροι σκορπίζοντας θαυμασμό και ενθουσιασμό από τα ζογκλερικά και τολμηρά τους κόλπα.

Τα χρώματα, οι εντυπωσιακές βενετσιάνικες στολές ,οι πρωτότυπες μάσκες , οι ευέλικτες κινήσεις, ο ρυθμός υπό τους ήχους της μουσικής δημιούργησαν ένα εξαιρετικό μείγμα και προσέφεραν ένα φαντασμαγορικό αποτέλεσμα που μαγνήτισε τα βλέμματα των παρευρισκομένων. 

Παρών σε αυτή την μαγευτική εκδήλωση  ήταν και ο Δήμαρχος Ανατολικής Μάνης  κ. Πέτρος Ανδρεάκος  που φανερά ικανοποιημένος ευχαρίστησε θερμά όλους τους συμμετέχοντες δίνοντας την υπόσχεση για ένα ακόμα καλύτερο καρναβάλι το 2012.

Θα ήταν σημαντική παράλειψη να μην αναφερθούμε στον Διοργανωτή –Συντονιστή   κ. Δημήτρη Ροζάκη ο οποίος χάρις τις πρωτότυπες και εντυπωσιακές του ιδέες κατάφερε να οργανώσει εξαιρετικά ένα τέλειο φαντασμαγορικό θέαμα και πραγματικά ήταν η ψυχή του καρναβαλιού.!!! 

 

Δείτε το B' μέρος από το ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΓΥΘΕΙΟΥ 2011.
 Η Ηλεκτρονική εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΑ ΝΕΑ .gr ήταν επίσημος χορηγός επικοινωνίας του ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΟΥ ΓΥΘΕΙΟΥ 2011.

 

 

 

 

 

 

 

 

To Aρθρο αυτό αναγνώστηκε 19853 φορές  (Εως 13/3/2011, 11:30 μ.μ. Powered by web1counter , Urchin Software and Google Analytics).