Απόκριες 2015


Οι αποκριάτικες εκδηλώσεις στο Δήμο Σπάρτης

Οι αποκριάτικες εκδηλώσεις στο Δήμο Σπάρτης που διοργανώνει το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού και Περιβάλλοντος άνοιξαν την Πέμπτη 12/2/2015 με το παραδοσιακό τσίκνισμα.

Οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν με σύμμαχο τον καιρό την Κυριακή 15/2/2015. Το πρωί στην κεντρική πλατεία Σπάρτης και στο Πάρκο του ΟΤΕ. Πραγματοποιήθηκε μεγάλο αποκριάτικο παιχνίδι με το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού και κατασκευή αερόστατων από ομάδες εθελοντών του Δήμου Σπάρτης και του Δήμου Νότιας Κυνουρίας (Λεωνίδιο).

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή του κόσμου κάνοντας τους μικρούς να δημιουργήσουν παίζοντας και τους μεγάλους να αποδράσουν για λίγο από την καθημερινότητα και τα προβλήματα της εποχής μας.

Το απόγευμα στο Ξηροκάμπι οι Κουδουναραίοι με κέφι, φαντασία και πολύ φασαρία διασκέδασαν φίλους και επισκέπτες και χόρεψαν μαζί τους γύρω από τη φωτιά παραδοσιακά τραγούδια.

Τη διοργάνωση είχε αναλάβει ο Παιδαγωγικός Φιλότεχνος Όμιλος Φάριδος.

Συνδιοργανωτές της εκδήλωσης το ΝΠΔΔ Πολιτισμού & Περιβάλλοντος του Δήμου Σπάρτης και η Τοπική Κοινότητα Ξηροκαμπίου.

Παρών στις εκδηλώσεις ο Δήμαρχος Σπάρτης κ. Βαγγέλης Βαλιώτης, Δημοτικοί Σύμβουλοι και μέλη των ΝΠΠΔ του Δήμου δείχνοντας ότι η Δημοτική αρχή είναι αρωγός σε τέτοιου είδους παραδοσιακά δρώμενα.

Η σπουδαία παράμετρος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ο εθελοντισμός , οι πινελιές του οποίου δίνουν τη διαφορά..

Μια πλατιά και αυθόρμητη προσφορά από ανθρώπους όλων των ηλικιών τις ενδυναμώνουν με αβίαστη και πληθωρική αγάπη, τις πλουτίζουν με πρωτότυπες ιδέες και τις βοηθούν ουσιαστικά με εθελοντική προσφορά εργασίας.

Ευχαριστούμε λοιπόν όλους τους εθελοντές για τη έμπρακτη και ουσιαστική τους βοήθεια για την πραγματοποίηση των εκδηλώσεων.

Το σώμα του Ελληνικού Οδηγισμού

Τους Εθελοντές από το Δήμο μας και από το Δήμο Νότιας Κυνουρίας (Λεωνίδιο) για την κατασκευή αερόστατων

Το Μουσείο Λαϊκών οργάνων (Αθήνα)

Το Μουσικό Σχήμα Ελληνικής Μουσικής του Ωδείου Αθηνών

Τη Φιλαρμονική Κροκεών

Όλους τους πολίτες που  συμμετείχαν για την πραγματοποίηση των εκδηλώσεων

Δήμος Σπάρτης