Δήμος Ανατολικής Μάνης - Αποκριάτικες εκδηλώσεις 2015


Δήμος Ανατολικής Μάνης


Αποκριάτικες Εκδηλώσεις 2015

ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΓΥΘΕΙΟΥ
Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015
Περιοχές εκδηλώσεων: Ηρώο – Πάνω δρόμος - Παραλία – Κεντρική Πλατεία
Ώρα 15.30
Οι επισκέπτες του Καρναβαλιού μπαίνουν σταδιακά στην οδό Λαρυσσίου από τις σκάλες του Αγίου Γεωργίου.Εκεί , όποιος θέλει,αγοράζει μια αποκριάτικη συλλεκτική μάσκα του Καρναβαλιού.Κάθε μάσκα είναι αριθμημένη και σου δίνει το δικαίωμα για τη συμμετοχή στην κλήρωση ενός αεροπορικού ταξιδιού για δυο άτομα.
Μπαίνοντας στον πάνω δρόμο,στην αρχαία οδό του Γυθείου, ο επισκέπτης μεταφέρεται αυτόματα σε …..μια πολιτεία που κυριαρχεί η φαντασία,το κέφι,η ξεγνοιασιά και η μαγεία του καρναβαλιού!!!!

Καλλιτέχνες του Διαδραστικού Θεάτρου Δρόμου,παρουσιαζουν μοναδικά happenings δίνοντας την ατμόσφαιρα των χρωμάτων και την μεθυστική αίσθηση της Αποκριάς μεταφέροντας την Τρέλα του Γυθειάτικου Καρναβαλιού .Οι Καλλιτέχνες θα επικοινωνούν με τους διερχόμενους και θα τους εντυπωσιάζουν.
Ομάδες καρναβαλιστών από πολίτες και μαθητές των Λυκείων του Δήμου παρουσιάζουν η καθεμιά το δικό της θέαμα στους διερχόμενους και επικοινωνούν μαζί τους με πειράγματα και πολλά κεράσματα.
Ώρα 17:30
Κυνήγι θησαυρού .΄Οσοι από τους επισκέπτες και τους Καρναβαλιστές το επιθυμούν μπορούν να αναζητήσουν στο τμήμα του πάνω δρόμου από τον Άγιο Δημήτριο μέχρι το ξενοδοχείο ΑΚΤΑΙΟΝ τα κρυμμένα σύμβολα του Διονύσου .Για να βρεις κάποιος τα 7 κρυμμένα αντικείμενα πρέπει πρώτα να λύσει τα 7 αινίγματα –παροιμίες ,μέσα σε χρόνο 15 λεπτών.Κάθε κρυμμένο αντικείμενο ανταλλάσεται από την Επιτροπή Καρναβαλιού με ένα δώρο προσφορά των επαγγελματιών της πόλης.
Οσο διαρκεί η αναζήτηση των αντικειμένων οι επισκέπτες απολαμβάνουν δυνατη χορευτική μουσική ,κρασί και πλούσια κεράσματα.
Ώρα 18:00
Το πρόγραμμα συνεχίζεται με πορεία των καρναβαλιστών σ’ όλο το μήκος της παραλίας από το ηρώο μέχρι την πλατεία.
Εκεί θα γίνει παρουσίαση χορευτικών δρώμενων με παραδοσιακά τραγούδια της Αποκριάς.
Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν στην κεντρική πλατεία  με μια μοναδική αποκριάτικη παράσταση δρόμου με ακροβάτες, ξυλοπόδαρους. Ένα διαφορετικό θέαμα για τους μικρούς και μεγάλους.Ακολουθεί κλήρωση του ταξιδιού της τυχερής μάσκας και ρίψη βεγγαλικών.

Circo Kachivache

Νούμερα του τσίρκο από μια ομάδα μουσικών, ακροβατών  και παλιάτσων.
Ένα εκπληκτικό θέαμα με μουσική ακροβατικά και πολλά αστεία νούμερα για μικρούς και μεγάλους. 

Cachivache στα Iσπανικά είναι αυτό το αντικείμενο που έχουμε φυλαγμένο, αν και δεν το χρησιμοποιούμε πια επειδή μας φέρνει μνήμες από ευτυχισμένες στιγμές ή απλά έχει κερδίσει μια θέση στην καρδιά μας.
Το Circo Cachivache είναι μία ομάδα μουσικών, ακροβατών και παλιάτσων που προσφέρουν μια μοναδική παράσταση για όλη την οικογένεια, συνδυάζοντας τη ζωντανή μουσική με τα νούμερα του τσίρκο και το χιούμορ

ΑΠΟΚΡΙΕΣ 2015

ΓΥΘΕΙΟ 21 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2015

ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΠΑΝΩ ΔΡΟΜΟ

Στην μία είσοδο του πάνω δρόμου θα στηθεί

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ:

Οι μικροί μας φίλοι μπορούν με την βοήθεια εικαστικού να ζωγραφίσουν τα πρόσωπά τους με αγαπημένα σχέδια και φιγούρες

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ tattoo

Τα μεγαλύτερα παιδιά θα μπορούν να κάνουν υπέροχα τατουάζ μικρής διάρκειας.

Σε  5 – 6  σημεία στον επάνω δρόμο θα στηθούν δράσεις με έναν ή δύο  καλλιτέχνες σε κάθε σημείο με μοναδικά happenings με τις τεχνικές του αγάλματος, της παντομίμας, των ισορροπιστών κ.α με εντυπωσιακά κοστούμια δίνοντας την ατμόσφαιρα των χρωμάτων και την μεθυστική αίσθηση της Αποκριάς μεταφέροντας την Τρέλα του Καρναβαλιού

Οι "Αδελφοι λε μπόν"
Ένα κωμικό νούμερο τσίρκο που υπόσχεται να συναρπάσει κάθε ηλικία.
Τι κοινό μπορεί να έχει ένας καουμπόι , ο ρόκι μπαλμπόα χορεύοντας swingκάτω από μια ομπρελά ?
Τολμηροί απρόβλεπτοι και άκρως εκκεντρικοί θα παρασύρουν το κοινό στο θαυμαστό κόσμο του τσίρκο.

Καλλιτέχνες που θα επικοινωνούν με τους διερχόμενους και θα τους εντυπωσιάζουν.

Θα παρουσιάσουν ένα θέαμα με ισορροπιστές, Performers – ξυλοπόδαρους– ζογκλέρ – ακροβάτες και Παντομίμα, που με την εκφραστική τους τέχνη και τα ακροβατικά τους κόλπα, με μονόροδα ποδήλατα, θυμίζουν κάτι από «Circus».

Η ομάδα έχει την εμπειρία και θα δώσει μία άλλη διάσταση, θα δραματοποιήσει χαρακτήρες από θέματα που θα δένουν το τοπίο με την δράση.

Ακόμη θα δοθούν Μάσκες για καρναβαλικό διαγωνισμό.

ΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ