Αστυνομικό Δελτίο


Εξιχνιάστηκαν μία περίπτωση κλοπής οχήματος και μία περίπτωση διάρρηξης-κλοπής σε κατάστημα στη Σπάρτη και στο Βλαχιώτη Λακωνίας, αντίστοιχα.

Για τις υποθέσεις αυτές κατηγορούνται δύο (2) ημεδαποί ΡΟΜΑ, εκ των οποίων ο ένας συνελήφθη. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από εμπεριστατωμένη έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, μία (1) περίπτωση κλοπής οχήματος και μία (1) περίπτωσή διάρρηξης-κλοπής σε κατάστημα, στη Σπάρτη και στο Βλαχιώτη Λακωνίας, αντίστοιχα.

Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθη, χθες (10.2.2015) το μεσημέρι, στη Σπάρτη Λακωνίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, ένας (1) 18χρονος ημεδαπός ΡΟΜΑ, σε βάρος του οποίου, σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνει ακόμα έναν (1) 18χρονο ημεδαπό ΡOMA, ο οποίος αναζητείται για να συλληφθεί.

Ειδικότερα, οι ανωτέρω, προχθές (9.2.2015) το απόγευμα, στη Σπάρτη Λακωνίας, αφαίρεσαν όχημα ημεδαπής, με το οποίο μετέβησαν στο Βλαχιώτη Λακωνίας, όπου βραδινές ώρες της 9/10.2.2015, διέρρηξαν κατάστημα ημεδαπού και αφαίρεσαν ηλεκτρονικά εξαρτήματα αυτοκινήτων και έναν (1) φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή.

Μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, εντόπισαν τον 18χρονο, χθες (10.2.2015) το απόγευμα και τον συνέλαβαν, ενώ όπως προέκυψε, ο 18χρονος είχε παραβιάσει περιοριστικούς όρους που του είχαν επιβληθεί με Διάταξη του κ. Ανακριτή Σπάρτης.

Τα ανωτέρω αφαιρεθέντα αντικείμενα καθώς επίσης και το όχημα, βρέθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

Ο 18χρονος θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σπάρτης.

Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.