Αστυνομική επιχείρηση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου


Ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Συνελήφθησαν σαράντα οκτώ (48) άτομα, προσήχθησαν εκατόν πενήντα ένα (151) και έγινε έλεγχος σε χίλια εννέα (1009)

Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε επτακόσια είκοσι τέσσερα (724) οχήματα, ενώ βεβαιώθηκαν συνολικά τριακόσιες δεκαεπτά (317) παραβάσεις

Εξιχνιάστηκαν μία (1) περίπτωση κλοπής σε όχημα στη Λακωνία και μία (1) απόπειρα κλοπής σε οικία στη Μεσσηνία

Οι αστυνομικοί έλεγχοι στοχεύουν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, αλλά και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών, πραγματοποιήθηκαν κατά το διήμερο (5/6.2.2015), ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις στις ευρύτερες περιοχές της Αργολίδας, της Αρκαδίας, της Κορινθίας, της Λακωνίας και της Μεσσηνίας.

Οι επιχειρήσεις οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου. 

Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων, έγιναν έλεγχοι σε χίλια εννέα (1009) άτομα, εκ των οποίων επτακόσια πέντε (705) ήταν ημεδαποί και τριακόσια τέσσερα (304) ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε επτακόσια είκοσι τέσσερα (724) οχήματα.

Επιπλέον, προσήχθησαν εκατόν πενήντα ένα (151) άτομα, από τα οποία εξήντα τέσσερα (64) ήταν ημεδαποί και ογδόντα επτά (87) ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν σαράντα οκτώ (48) άτομα.

Πιο αναλυτικά συνελήφθησαν:

Ένας (1) ημεδαπός ΡΟΜΑ στην Αργολίδα, για απόπειρα κλοπής.

Ένας (1) ημεδαπός στην Αργολίδα, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε Διάταξη του κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου.

Ένας (1) ημεδαπός στην Αργολίδα, για καταδικαστικά έγγραφα.

Τέσσερις (4) αλλοδαποί στην Αργολίδα, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

Ένας (1) ημεδαπός στην Αρκαδία, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε Ένταλμα Σύλληψης του κ. Ανακριτή του 25ου Τακτικού Τμήματος Πλημμελειοδικών Αθηνών, για πλαστογραφία και απάτη.

Δύο (2) ημεδαποί στην Αρκαδία, για παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού.

Δύο (2) αλλοδαποί στην Αρκαδία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

Ένας (1) ημεδαπός στην Κορινθία, για ναρκωτικά.

Έξι (6) ημεδαποί στην Κορινθία, για παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού.

Δύο (2) ημεδαποί και τέσσερις (4) αλλοδαποί στην Κορινθία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Τρεις (3) αλλοδαποί στην Κορινθία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

Ένας (1) αλλοδαπός στη Λακωνία, για καταδικαστικό έγγραφο.

Ένας (1) ημεδαπός και ένας (1) αλλοδαπός στη Λακωνία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Ένας (1) ημεδαπός στη Λακωνία, για παράβαση του Υγειονομικού Κανονισμού.

Έντεκα (11) αλλοδαποί στη Λακωνία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

Ένας (1) ημεδαπός ΡΟΜΑ στη Μεσσηνία, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.

Ένας (1) ημεδαπός ΡΟΜΑ στη Μεσσηνία, για καταδικαστικά έγγραφα.

Ένας (1) ημεδαπός στη Μεσσηνία, για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Δύο (2) αλλοδαποί στη Μεσσηνία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

Εξιχνιάστηκαν, μία (1) περίπτωση κλοπής σε όχημα ημεδαπού, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Σπάρτης Λακωνίας, καθώς και μία (1) απόπειρα κλοπής σε οικία ημεδαπής, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Τριφυλίας Μεσσηνίας, ενώ για τις υποθέσεις αυτές, σχηματίστηκαν δικογραφίες, από το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης, σε βάρος ενός 18χρονου ημεδαπού ΡΟΜΑ, για κλοπή και από το Αστυνομικό Τμήμα Γαργαλιάνων, σε βάρος ενός 26χρονου αλλοδαπού, υπηκόου Βουλγαρίας, για απόπειρα κλοπής, αντίστοιχα.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά τριακόσιες πέντε (305) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, δέκα (10) παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού και δύο (2) παραβάσεις για παράνομο υπαίθριο εμπόριο, ενώ κατασχέθηκε μικροποσότητα ηρωίνης στην Κορινθία.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους κατά τόπο Εισαγγελείς.

Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν τόσο στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, όσο και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.