Καταστροφές στο Δήμο Μονεμβασίας.


 

Επιστολή απέστειλε ο δήμαρχος Μονεμβασίας κ. Ηρακλής Τριχείλης προς τον Γενικό Γραμματέα κ. Τάσο Αποστολόπουλο & τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρο Τατούλη για τις καταστροφές στο Δήμο Μονεμβασίας λόγω των πρόσφατων συνεχών βροχοπτώσεων αλλά και των δυνατών νοτίων ανέμων.

 

Προς

1. Αποκεντρωμένη Διοίκηση  

    Πελοποννήσου, Δυτ. Ελλάδας

   & Ιονίου

   Γραφείο Γενικού Γραμματέα

   κ. Τάσου Αποστολόπουλου

    ΝΕΟ ΠΑΤΡΩΝ 67-71

    264 42 Πάτρα.

2. κ. Τατούλη Πέτρο

   Περιφερειάρχη Πελοποννήσου

    Πλατεία Εθνάρχου Μακαρίου

    221 00 Τρίπολη.

3. κα Τζανετέα  Αδαμαντία

    Αντιπεριφερειάρχη

    Περιφ. Ενότητας Λακωνίας

    Διοικητήριο- 231 00 Σπάρτη.         

4. Δ/νση Πολιτικής Προστασίας

    Τμήμα Αντιμετώπισης και

    Αποκατάστασης

     Πανεπιστημίου 254

     264 42 Πάτρα.

5. κ. Λεωνίδα Γρηγοράκο

    κ. Γρηγόριο Αποστολάκο        

     κ. Θανάση Δαβάκη

    Βουλευτές Λακωνίας.        

2/3/2011

Καταστροφές στο Δήμο Μονεμβασιάς.

Λόγω των πρόσφατων συνεχών βροχοπτώσεων, αλλά και των δυνατών νοτίων ανέμων, είχαμε πλημμύρες και μεγάλες ζημιές στο Δήμο Μονεμβασιάς.

Σε πάρα πολλά σημεία έχουν γίνει κατολισθήσεις, καθιζήσεις, πτώσεις πρανών. Το αγροτικό οδικό δίκτυο έχει ολοσχερώς καταστραφεί και το δημοτικό οδικό δίκτυο έχει υποστεί μεγάλες ζημιές,.

Σε πολλά σημεία έχει καταστραφεί η άσφαλτος, έχει καταπέσει το οδόστρωμα και έχουν γίνει καταστροφές υποδομών ύδρευσης και γεωτρήσεων.

Σε ολόκληρο το παραλιακό μέτωπο της Δημοτικής Κοινότητας Νεάπολης, αλλά και των Τοπικών Κοινοτήτων Λαχίου, Ελαίας και άλλων παραλιακών οικισμών, έχουν γίνει μεγάλες καταστροφές σε υποδομές, λιμενικές εγκαταστάσεις και παραλιακούς δρόμους.

Γίνεται καταγραφή των ζημιών, οι οποίες με τους πρώτους υπολογισμούς, θα ξεπεράσουν τις 200.000,00 € και οι οποίες χρήζουν άμεσης αποκατάστασης, προκειμένου να αποκατασταθεί η βατότητα των δρόμων, η ασφάλεια των διερχομένων, οδηγών και πεζών, καθώς και ο ελλιμενισμός των σκαφών.

 

Ο Δήμαρχος

Ηρακλής Τριχείλης