ΕΚΛΟΓΕΣ 2015


 

Συνέντευξη στα ΛΑΚΩΝΙΚΑ ΝΕΑ .gr του Αραχωβίτη Γ. Σταύρου, υποψήφιου Βουλευτή Λακωνίας με τον ΣΥΡΙΖΑ

ΛΑΚΩΝΙΚΑ ΝΕΑ .gr :Αγαπητοί φίλοι, σήμερα έχουμε την τιμή στα ΛΑΚΩΝΙΚΑ ΝΕΑ .gr να φιλοξενούμε τον υποψήφιο Βουλευτη Λακωνίας κ. Σταύρο Αραχωβίτη.

Κύριε Αραχωβίτη, να σας καλωσορίσουμε στα Λακωνικά Νέα .gr και να ξεκινήσουμε με τις ερωτήσεις μας.

Σταύρος Αραχωβίτης : Σας ευχαριστώ για την πρόσκληση και είμαι στην διάθεσή σας.

ΛΑΚΩΝΙΚΑ ΝΕΑ .gr : Θα θέλαμε ένα σύντομο βιογραφικό σας για να σας γνωρίσουν και οι νέοι Λάκωνες ψηφοφόροι. Ποιός είναι ο Σταύρος Αραχωβίτης ;

Σταύρος Αραχωβίτης : Ονομάζομαι Αραχωβίτης Σταύρος του Γεωργίου και γεννήθηκα στο Ξηροκάμπι Λακωνίας το 1972. Διαμένω μόνιμα στην Σπάρτη. Είμαι παντρεμένος και έχω 3 παιδιά, 2 αγόρια και μια κόρη. Αποφοίτησα από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών με ειδίκευση στην εδαφολογία. Δραστηριοποιούμαι επαγγελματικά τα τελευταία 16 χρόνια στην Λακωνία. Το 2001 ξεκινήσαμε την λειτουργία του Δημοτικού Ινστιτούτου στο Αστέρι, με την τότε δημοτική αρχή με αντικείμενο τις αναλύσεις σε χώματα, φύλλα και νερά για τους παραγωγούς.

Έχω ασχοληθεί με την Βιολογική Γεωργία ως ελεγκτής και ως σύμβουλος. Εργάστηκα στην ΕΑΣ Λακωνίας ενώ σήμερα είμαι μελετητής και ασχολούμαι με Εθνικά και Ευρωπαϊκά προγράμματα (Νέους αγρότες, Σχέδια βελτίωσης, Μεταποίηση κλπ).

Έχω διατελέσει Πρόεδρος του Συλλόγου Γεωπόνων Λακωνίας και Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων στο 7ο Δ.Σ. Σπάρτης. Σήμερα είμαι μέλος της Διοικούσας επιτροπής του ΓΕΩΤΕΕ, παραρτήματος Πελοποννήσου.

Επίσης είμαι μέλος του συντονιστικού της Γραμματείας Αγροτικού Τμήματος του ΣΥΡΙΖΑ, το όργανο που παράγει την Αγροτική Πολιτική.

Πολιτικά, έχω υπάρξει υποψήφιος Νομαρχιακός σύμβουλος Λακωνίας (το 2002 και 2006), υποψήφιος Περιφερειακός σύμβουλος Πελοποννήσου (το 2010) και υποψήφιος Δημοτικός σύμβουλος Σπάρτης (το 2014).

Τον Μάιο του 2012 εκλέχθηκα βουλευτής Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ, θέση που δεν διατήρησα τον Ιούνιο του ιδίου χρόνου λόγω εκλογικού νόμου.

Σήμερα είμαι ξανά υποψήφιος βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ στην Λακωνία.

ΛΑΚΩΝΙΚΑ ΝΕΑ .gr : Ποιο είναι κατά τη γνώμη σας το διακύβευμα της εκλογικής αναμέτρησης της 25ης Ιανουαρίου ;

Σταύρος Αραχωβίτης : Το δίλημμα είναι ξεκάθαρο: ή με την Ελπίδα, την Ανατροπή, την Αξιοπρέπεια, το Νέο και Άφθαρτο, την Πατρίδα και τον Λαό ή με τα Μνημόνια και τους Δανειστές, το Παλιό και Διεφθαρμένο, με την Τρόικα και την κυβέρνηση των e-mails.

Το 2015 δεν είναι ίδιο με το 2012. Τώρα ο Ελληνικός λαός ΞΕΡΕΙ καλά ποιος πρεσβεύει τι και η τρομοκρατία δεν πιάνει. Τώρα ξέρει ότι η ελπίδα έρχεται και ότι τα μηνύματα αλλαγής στην Ευρώπη είναι πλέον ξεκάθαρα.

Τώρα η επιλογή είναι στα χέρια κάθε Έλληνα και Ελληνίδας.

ΛΑΚΩΝΙΚΑ ΝΕΑ .gr : Πολλοί είναι εκείνοι που λένε πως στις εκλογές που έχουμε μπροστά μας το κριτήριο επιλογής θα είναι μεταξύ του θυμού και του φόβου. Πως θα πρέπει να ψηφίσει ο πολίτης και τι να λάβει σοβαρά υπόψη του σε αυτή την κρίσιμη στιγμή για τη χώρα ;

Σταύρος Αραχωβίτης : Όπως ήδη ανέφερα, η τρομοκρατία δεν περνάει πια. Τι έχει να φοβηθεί ο νέος που είναι άνεργος και βλέπει τα όνειρά του να κουρελιάζονται; Που δεν βλέπει καμία προοπτική στον τόπο του και σκέπτεται να ξενιτευτεί όπως χιλιάδες άλλο συνομήλικοι του;

Τι έχει να φοβηθεί ο αγρότης που είδε το κόστος παραγωγής του να αυξάνεται δραματικά ενώ ταυτόχρονα του ζητάνε ενοίκιο στα χωράφια του; Που βλέπει ότι στην φορολογική του δήλωση θα πληρώσει φόρο από το 1ο ευρώ χωρίς να μπορεί να αποδείξει τα εργατικά έξοδά του;

Τι έχει να φοβηθεί ο επαγγελματίας που χρωστάει στον ΟΑΕΕ και είναι ανασφάλιστος αυτός και η οικογένειά του; Που οι φόροι είναι περισσότεροι από το εισόδημα που βγάζει; Που βλέπει να μην πατάει άνθρωπος στο μαγαζί του και τα διπλανά του να βάζουν λουκέτο το ένα μετά το άλλο;

Τι έχει να φοβηθεί ο δημόσιος υπάλληλος που τον διαπόμπευσαν ως «μη παραγωγικό» και υπεράριθμο; Που τον εξαθλίωσαν μισθολογικά ενώ ταυτόχρονα τον φίμωσαν με τον νόμο Μανιτάκη;

Τι έχει να φοβηθεί ο συνταξιούχος που βλέπει να πληρώνει για την Δημόσια υγεία; Που δεν μπορεί να δώσει ένα χαρτζιλίκι στα εγγόνια του;

Ο πολίτης θα πρέπει πλέον να ψηφίσει συνειδητά ΣΥΡΙΖΑ για την ανατροπή αυτής της λαίλαπας που δεν έχει σταματημό. Θα πρέπει να σκεφτεί λογικά χωρίς φόβο και θυμό αλλά μόνο με την σκέψη προσηλωμένη στην μόνη ρεαλιστική εναλλακτική πολιτική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ. Στην πρόταση που θα επανεκκινήσει την οικονομία, που θα ανασυντάξει την πρωτογενή παραγωγή και θα πραγματοποιήσει την ανασυγκρότηση του δημοσίου προς όφελος του πολίτη.

ΛΑΚΩΝΙΚΑ ΝΕΑ .gr : Το επιχείρημα που ακούγεται έντονα είναι πως μια καταγγελία του Μνημονίου οδηγεί αντικειμενικά σε έξοδο από την ευρωζώνη και το ευρώ. Τι έχετε να μας πείτε;

Σταύρος Αραχωβίτης : Τις τελευταίες ημέρες γίνεται όλο και πιο ξεκάθαρο τόσο από ευρωπαίους πολιτικούς και αξιωματούχους όσο και από τα διεθνή Μέσα Μαζικής ενημέρωσης, ότι τέτοιο σενάριο δεν υπάρχει. Μόνο στην άθλια προπαγάνδα της κυβέρνησης υπάρχει, η οποία λειτουργεί υπό το κράτος πανικού για την συντριβή που έρχεται. 

Ο δρόμος της πορείας εντός της Ευρώπης είναι σταθερός και αταλάντευτος αυτή τη στιγμή. Δεν υπάρχει πρόβλεψη για έξοδο καμίας χώρας από την Ε.Ε. και το ευρώ.

Η διαπραγμάτευση θα γίνει ομαλά, χωρίς μονομερείς ενέργειες, γιατί δεν συμφέρει κανέναν κάτι διαφορετικό. Η πολιτική της λιτότητας έχει φτάσει στα όριά της Πανευρωπαϊκά.  Η Ευρώπη ήδη αλλάζει, αργά αλλά ορατά, σε λίγο καιρό όλα θα είναι διαφορετικά από αυτό που γνωρίζουμε μέχρι σήμερα.

ΛΑΚΩΝΙΚΑ ΝΕΑ .gr : Οι βουλευτικές εκλογές έχουν πάντα έντονο και το προσωπικό στοιχείο. Θα θέλαμε στο τέλος της σύντομης αυτής συνέντευξης να στείλετε ένα προσωπικό μήνυμα στους πολίτες της Λακωνίας για να σας ψηφίσουν και να στείλουν εσάς στην Βουλή ως εκπρόσωπό τους. Tι θα τους λέγατε ;

Σταύρος Αραχωβίτης : Με τους περισσότερους Λάκωνες πολίτες γνωριζόμαστε είτε λόγω της επαγγελματικής μου δραστηριότητας ως Γεωπόνου είτε λόγω της ενασχόλησής μου με τα κοινά.  Βρεθήκαμε μαζί στα χωράφια, στους αγώνες, στις διεκδικήσεις, στους δρόμους. Μιλήσαμε στις περιοδείες στα χωριά και στις πόλεις με τους αγρότες, τους νέους, τους επαγγελματίες. Γνωρίζουν ότι δεν υπηρέτησα ποτέ την διαπλοκή και το κατεστημένο, Είμαι ένας νέος, επαγγελματίας που πληρώνει τον ΟΑΕΕ και ζει στην Λακωνία. Γνωρίζουν τον χαρακτήρα μου και ξέρουν ότι δεν θα φορέσω την γραβάτα και θα αφομοιωθώ από το σύστημα.

ΛΑΚΩΝΙΚΑ ΝΕΑ .gr : Να σας ευχαριστήσουμε και να σας ευχηθούμε καλή επιτυχία.

Σταύρος Αραχωβίτης : Kαι εγώ σας ευχαριστώ για την δυνατότητα που μου δώσατε να απαντήσω στις ερωτήσεις σας και εύχομαι σε όλους και όλες Καλή δύναμη, ορθή σκέψη και καλή απόφαση! Η Ελπίδα Έρχεται!