Ένωση Επιχειρηματιών Μονεμβασίας


H Ένωση Επιχειρηματιών Μονεμβασίας έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα της

Τη Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015 η Ένωση Επιχειρηματιών Μονεμβασίας πραγματοποίησε, στο Ξενοδοχείο «Κινστερνα» στον Αγ. Στέφανο Μονεμβάσιας, τη κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας της.

Η εκδήλωση κατά γενική ομολογία υπήρξε απόλυτα επιτυχημένη και αυτό γεμίζει με αισιοδοξία και δύναμη το Δ.Σ. της Ένωσης ώστε να προχωρήσει με μεγαλύτερη θέληση και διάθεση στην υλοποίηση  των στόχων του.

Ο πρόεδρος της Ένωσης κος Παναγιώτης Γράφος στον χαιρετισμό του αφού καλωσόρισε και ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για την μεγάλη συμμετοχή τους στην εκδήλωση, στη συνέχεια αναφέρθηκε στους σκοπούς και τους στόχους της Ένωσης καθώς και τις μέχρι σήμερα δράσεις του  ΔΣ. Τόνισε επίσης χαρακτηριστικά : «Ο όρος «επιχείρηση» και «επιχειρηματίας της Μονεμβάσιας» μπορεί να ακούγεται βαρύγδουπος δεν αναφέρεται όμως ούτε σε μετόχους πολυεθνικών, ούτε σε μεγαλοϊδιοκτήτες αλυσίδων καταστημάτων, ούτε σε μεγαλοεπενδυτές. Στη πραγματικότητα περιγράφει τον ιδιώτη μικροέμπορο, τον ιδιοκτήτη μιας μικρής βιοτεχνίας , ενός καφέ ή μιας ταβέρνας ,τον ιδιοκτήτη ενός μικρού οικογενειακού ξενοδοχείου , τον κάθε ελεύθερο επαγγελματία, τη ραχοκοκαλιά δηλαδή της ελληνικής κοινωνίας και αγοράς ,τον μεγάλο αιμοδότη ,αυτόν που πληρώνει ενοίκιο, δημοτικά τέλη, τέλη παρεπιδημούντων, ΦΠΑ, ΕΝΦΙΑ, ΤΣΜΕΔΕ, ΟΑΕΕ, ΙΚΑ, Επιμελητήριο, ΑΕΠΙ, φως-νερό-τηλέφωνο ενώ ταυτόχρονα προσπαθεί κρατώντας όρθιο το μαγαζί του να δώσει και δουλειά σε δυο τρεις ακόμα οικογένειες πέραν της δικής του.» 

 Το Δ.Σ. της Ένωσης θεωρεί υποχρέωση του να ευχαριστήσει θερμά την Αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας κ. Ντία Τζανετέα, η οποία είναι πάντοτε αρωγός στις προσπάθειες μας και πάντοτε πρόθυμη να βοηθήσει τον Δήμο Μονεμβασίας όπου χρειαστεί, τους υποψήφιους βουλευτές Λακωνίας κα Φεβρωνία Πατριανάκου, κα Σοφία Δουμάνη, κα Ελένη Αναγνωστοπούλου και κο Αθανάσιο Δαβάκη για την παρουσία τους και τις ευχές τους και φυσικά τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου και Α' Αντιπρόεδρο της ΕΣΕΕ, κο Βασίλειο Παγώνη, ο οποίος  έφτασε στη Μονεμβάσια αφενός για να παραστεί στην εκδήλωση μας και αφετέρου για να διαπιστώσει από κοντά τα προβλήματα του επαγγελματικού κόσμου της περιοχής .

Ευχαριστούμε επίσης για τη παρουσία τους, την Αντιδήμαρχο Μονεμβασίας κα Κατερίνα Τσαφατίνου, τους Μονεμβασίτες Δημοτικούς Συμβούλους κο Γεώργιο Βουνελάκη, Σταύρο Χρηστάκο και Βασίλειο Κουλουβάκο, τον Πρόεδρο του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου κ. Κωνσταντίνο Μαρινάκο και το Πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Λακωνίας κ. Δημήτριο Πολλάλη.

Τέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους πατέρες Κωνσταντίνο Κρυπωτό και Δημήτριο Καστανιά που ευλόγησαν τη κοπή της βασιλόπιτας, μεταφέροντας τις ευχές του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη μας κ.κ Ευσταθίου, καθώς και τους Τοπικούς συμβούλους, προέδρους και εκπροσώπους ενώσεων και συλλόγων και φυσικά τα μέλη και τους φίλους της Ένωσης Επιχειρηματιών για τη μαζική συμμετοχή τους     

Το Δ.Σ. της Ένωσης εύχεται καλή και παραγωγική Χρονιά σε όλους τους Λάκωνες και υπόσχεται πως  θα είναι διαρκής η προσπάθεια τόσο για την επίλυση των προβλημάτων των επιχειρηματιών της περιοχής μας, όσο και για την βελτίωση των υποδομών και των παρεχόμενων υπηρεσιών της Μονεμβασιάς προς τους επισκέπτες της.

                                                                                  το Δ.Σ. της Ενωσης