Εμπορικός Σύλλογος Σπάρτης


Ο Εμπορικός Σύλλογος Σπάρτης για την πεζοδρόμηση της Παλαιολόγου

Μετά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σπάρτης της 29ης Δεκεμβρίου 2014, κατά την οποία ο Εμπορικός Σύλλογος τοποθετήθηκε δημοσίως επί του θέματος της πιλοτικής εφαρμογής της πεζοδρομήσεως της Κωνσταντίνου Παλαιολόγου, χαιρετίζουμε τη θέση του κ. Δημάρχου να ανασταλεί το εν λόγω μέτρο. Παρά τον αρχικό αιφνιδιασμό της εφαρμογής του ανωτέρω μέτρου η Δημοτική Αρχή επέδειξε αντανακλαστικά, γεγονός το οποίο αποτελεί το εναρκτήριο λάκτισμα ενός γόνιμου διαλόγου μεταξύ Δημοτικής Αρχής, συλλογικών φορέων και πολιτών για την πρόοδο της πόλης μας με προγραμματισμό και διαβούλευση.

Σχετικά με την ανακοίνωση του κ. Δημάρχου περί επαναφοράς του μέτρου σε επόμενο χρονικό διάστημα και μάλιστα με διάρκεια 1,5 μήνα, ήτοι 45 ημερών, δηλώνουμε έτοιμοι να συμμετέχουμε σε γόνιμο διάλογο, προ της όποιας εφαρμογής, με τεκμηριωμένες προτάσεις και εφ’ όσον δοθεί στη δημοσιότητα η μελέτη βάσει της οποίας ο Δήμος Σπάρτης επιχειρεί να εφαρμόσει δοκιμαστικά το μέτρο αυτό.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Σπάρτης αριθμώντας 500 μέλη και 3.000 εργαζομένους δηλώνει υπέρμαχος της προόδου και αποφασισμένος να ταχθεί δυναμικά στο πλευρό κάθε πρωτοβουλίας και των ενεργειών της Δημοτικής Αρχής για την στρατηγικά σχεδιασμένη ανάπτυξη της Σπάρτης, οι οποίες θα αναληφθούν με συναίνεση και δημοκρατικές διαδικασίες.

Καλή και δημιουργική χρονιά σε όλους!

Σπάρτη, 31/12/2014

Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Σπάρτης       Η Γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου Σπάρτης

Παναγιώτης Γεωργανές                                      Σταματίνα Φουντούκη