Δήμος Μονεμβασίας


Δήμος Μονεμβασίας : Εγκαινιάσθηκε το Κλειστό Γυμναστήριο στους Μολάους

Το Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2014 έγιναν τα εγκαίνια του κλειστού Γυμναστηρίου Μολάων από τον Δήμαρχο του Δήμου Μονεμβασίας κ. Ηρακλή Τριχείλη.

Την τελετή των εγκαινίων ευλόγησε ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης και Αρχιερατικός Επίτροπος Μολάων π. Γεράσιμος Πετρολέκας, συνεπικουρούμενος από τον αιδεσιμότατο π. Στυλιανό Κότσαλη. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκαν τα αποκαλυπτήρια της πλάκας των εγκαινίων από το Δήμαρχο Μονεμβασίας.

Πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας, αλλά και της ευρύτερης περιοχής, ήταν η κατασκευή ενός Αθλητικού Κέντρου. Είναι σημαντικό ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα η κοινωνία απολαμβάνει ένα σύγχρονο Αθλητικό Κέντρο με πολλαπλά και ποικίλα οφέλη τόσο για την ανάπτυξη του τόπου, όσο και του αθλητισμού στην ευρύτερη περιοχή.

Στο σύντομο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Μονεμβασίας Ηρακλής Τριχείλης αναφέρθηκε σε όλη την προσπάθεια που κατεβλήθη προκειμένου να υλοποιηθεί το συγκεκριμένο έργο, καθώς επίσης και στην σωστή οργάνωση των υπηρεσιών του Δήμου, οι οποίες με επιτυχία κατάφεραν να επιβλέψουν ένα τόσο σημαντικό έργο, τονίζοντας «Ο νέος καλλικρατικός Δήμος Μονεμβασίας, ο οποίος δίνει συνέχεια εξετάσεις, μέσα σε μικρό διάστημα αποδείχθηκε ικανός να υλοποιήσει ένα τέτοιο έργο». Τέλος ευχαρίστησε το προσωπικό του Δήμου Μονεμβασίας, τους μελετητές του έργου, τους κατασκευαστές και όσους βοήθησαν στην υλοποίηση του, ευχόμενος «να αγκαλιαστεί από τις ομάδες και να χρησιμοποιηθεί με τον καλύτερο τρόπο».

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης στο σύντομο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στη πολύ καλή συνεργασία της Περιφέρειας Πελοποννήσου με τον Δήμο Μονεμβασίας.

Ο Βουλευτής Λακωνίας Αθανάσιος Δαβάκης δήλωσε ικανοποιημένος από την κατασκευή του Αθλητικού Κέντρου, το οποίο όπως τόνισε αποτελεί προϊόν «συνεργασίας», τονίζοντας χαρακτηριστικά «Αισθάνομαι ιδιαίτερα ευτυχής και αισιόδοξος γιατί βλέπω ότι οι προσπάθειες με πείσμα, υπομονή και συνεργασία γίνονται πραγματικότητα. Όταν έχουμε στόχους, σχεδιάζουμε και αγωνιζόμαστε για το καλό και την πρόοδο του τόπου». Τέλος ευχήθηκε να χρησιμοποιηθεί προς όφελος του τόπου, λέγοντας: «Αυτό το Αθλητικό Κέντρο εκπέμπει από μόνο του αισιοδοξία, δύναμη και ευνοϊκές προοπτικές για το μέλλον»

Παρόντες, μεταξύ άλλων, ήσαν η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Λακωνίας Αδαμαντία Τζανετέα, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Μονεμβασίας Σπύρος Αβδούλος, οι Αντιδήμαρχοι Μονεμβασίας Κωνσταντίνος Μαυρομιχάλης, Κατερίνα Τσαφατίνου, Ιωάννης Σουρλάς, Ηλίας Καλογερίνης, Παναγιώτης Τραιφόρος, ο Πρόεδρος της Δ.Κ. Μολάων Ευθύμιος Κοντοσταθάκος, ο Αντιδήμαρχος Ανατολικής Μάνης Απόστολος Χριστοδουλάκος, η Πρόεδρος του Ν.Π. του Δήμου Μονεμβασίας Παναγιώτα Αλειφέρη, Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Μονεμβασίας, Περιφερειακοί Σύμβουλοι, ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Λακωνίας Παναγιώτης Καρράς, ο Υποδιοικητής του Α.Τ. Μολάων Ευάγγελος Δρίβας, ο Διοικητής της Π.Υ. Μολάων Διαμαντής Τσολομύτης, η Διευθύντρια του Γυμνασίου Μολάων Ελένη Μπατσάκη, ο Υποδιοικητής του Νοσοκομείου Λακωνίας Δημήτρης Παναγόπουλος, ο Ειδικός Γραμματέας της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ Μιχάλης Βακαλόπουλος, ο Πρόεδρος της Ε.Φ.Ε.Ο.Ζ.Ζ. Ανέστης Πουλίδης, Πρόεδροι και Εκπρόσωποι αθλητικών, πολιτιστικών και παραγωγικών συλλόγων, σωματείων και φορέων και πλήθος κόσμου.

Μετά το πέρας της τελετής των εγκαινίων ακολούθησε ο φιλικός αγώνας και το πρώτο σφύριγμα στο τερέν του γηπέδου μεταξύ των εφηβικών ομάδων του ΑΠΟΕΛ και της Α.Ε. Σπάρτης.

φωτογραφίες pakialakonias.gr