Ενορία Σελλασίας Σπάρτης


Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2014 η καθιερωμένη χριστουγεννιάτικη γιορτή του κατηχητικού Σχολείου της ενορίας Σελλασίας.

Στο πλαίσιο της όμορφης αυτής εκδήλωσης η χορωδία με χοράρχη τον κ. Ιωάννη Βούκλιζα απέδωσε άρτια επίκαιρα τραγούδια, κάλαντα και το απολυτίκιο και Κοντάκιο της Γεννήσεως του Κυρίου.

Ακολούθως, η θεατρική ομάδα του κατηχητικού σχολείου με την υπεύθυνη και δημιουργική καθοδήγηση της κ. Μαρίας Αθανασοπούλου παρουσίασε μία λίαν επιμελημένη και πολύ ενδιαφέρουσα παράσταση.

Η γιορτή περατώθηκε με σύντομη προσλαλιά του Παν. Αρχιμ. π. Ευσταθίου Πορφύρη υπεύθυνου Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως Μονεμβασίας και Σπάρτης.

Ο ομιλητής ευχαρίστησε τα παιδιά και όλους τους υπόλοιπους συντελεστές της επιτυχημένης αυτής συλλογικής προσπάθειας, με την οποία υπενθύμισαν εύστοχα και περιεκτικά το νόημα των Χριστουγέννων. Ιδιαίτερα επαίνεσε τους νέους και τις νέες της Σελλασίας που από το Σεπτέμβριο του 2014 είναι ακαδημαϊκοί πολίτες, επιτυγχάνοντας στις πρόσφατες πανελλαδικές εξετάσεις και τους ευχήθηκε κάθε επιτυχία στη ζωή τους. Έπειτα, προσφέρθηκε εκ μέρους της ενορίας στον κάθε επιτυχόντα ένα συμβολικό βραβείο.

Μεταξύ άλλων παρέστησαν o π. Αγαθάγγελος Αρβανίτης, ο π. Μιχαήλ Χαραμής εφημέριος Ελίκας και διευθυντής του ιδρυματος Ελίκας, ο π. Παναγιώτης Λάτσης Εφημεριος Τσεραμιού και ο πρόεδρος της Σελλασίας κ. Θεόδωρος Μανωλόπουλος.