Θανάσης Δαβάκης


Ομιλία Δαβάκη στη Βουλή για αγροτικό γιατρό και προστασία πρώτης κατοικίας


Κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Υγείας με το οποίο ρυθμίζονται θέματα αρμοδιότητάς του, το λόγο έλαβε και ο βουλευτής Λακωνίας κ. Θανάσης Δαβάκης, ο οποίος ανεφέρθη αρχικά στο ζοφερό πολιτικό κλίμα των τελευταίων ημερών και στις άθλιες μεθοδεύσεις βουλευτών για τη Προεδρική εκλογή αρμοδιότητας του κοινού ποινικού δικαίου.

23/12/2014

Στη συνέχεια ο κ. Δαβάκης αναφέρθηκε σε θέματα που ρυθμίζει το νομοσχέδιο, όπως η κάλυψη θέσεων των Ιατρών Υπηρεσίας Υπαίθρου γεγονός που θα ενισχύσει κατά πολύ την ασφάλεια της υγείας των κατοίκων της ελληνικής περιφέρειας.

Επίσης ο κ. Δαβάκης υποστήριξε Τροπολογία που αφορούσε στη προστασία της πρώτης κατοικίας, δεδομένου ότι στις 31 Δεκεμβρίου 2014 λήγει ο σχετικός νόμος και απελευθερώνονται οι πλειστηριασμοί από 1ης Ιανουαρίου 2015 ενώ δεν έχει έλθει ακόμη για ψήφιση ο νέος νόμος για τη διευθέτηση των στεγαστικών δανείων.

Για το λόγο αυτό θα πρέπει, επεσήμανε ο κ. Δαβάκης, να δοθεί παράταση της αναστολής των πλειστηριασμών για ένα εξάμηνο "ως μέτρο ελάχιστης κοινωνικής πρόνοιας μέσα σε ένα κράτος δικαίου προκειμένου να διαφυλαχθεί η κοινωνική γαλήνη."