Ιερά Μητρόπολις Μονεμβασίας & Σπάρτης


Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός στον Ι.Ν Οσίου Λεοντίου του Μονεμβασιώτου

 

Με εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια και παρουσία πλήθους πιστών, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, εορτάστηκε την Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014 η μνήμη του Οσίου Λεοντίου του Μονεμβασιώτου στον ομώνυμο περικαλλή Ιερό Ναό του στη Μονεμβάσια.

Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετά αρτοκλασίας χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου και με την συμμετοχή πλειάδας ιερέων της ευρύτερης περιοχής. Κατά τη διάρκεια του Εσπερινού ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας μίλησε για τον θεοφόρο Όσιο Λεόντιο τονίζοντας πως οι χριστιανοί γίνονται θεοφόροι μέσω του Μυστηρίου της Θείας Ευχαριστίας, ενώ επεσήμανε την απαραίτητη προετοιμασία που πρέπει να έχει γίνει για τη συμμετοχή στο συγκεκριμένο Μυστήριο.

Στον Πανηγυρικό Εσπερινό παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Δ. Μονεμβασίας κ. Τριχείλης, οι Αντιδήμαρχοι Μονεμβασίας και Μολάων, Δημοτικοί Σύμβουλοι καθώς και οι Διοικητές του Λιμενικού Σταθμού και του Αστυνομικού Σταθμού Μονεμβασίας. Με την ολοκλήρωση του Εσπερινού οι κυρίες του Φιλόπτωχου Ταμείου, όπως κάθε χρόνο, προσέφεραν κέρασμα και καφέ στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου.
Την κυριώνυμη ημέρα της εορτής τελέσθηκε ο Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Ευχόμαστε ο Όσιος Λεόντιος να στέκει βοηθός και προστάτης σε όλους του Μονεμβασιώτες και τις Μονεμβασιώτισσες.

Ιερά Μητρόπολις Μονεμβασίας & Σπάρτης