Ιερά Μητρόπολις Μονεμβασίας & Σπάρτης


Επισκέψεις σχολείων Παπαδιανίκων και Ελίκας στο Γηροκομείο Ελίκας "ο Άγιος Χαράλαμπος"


Την Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014 πραγματοποιήθηκε επίσκεψη από τους μαθητές και τις μαθήτριες του Δημοτικού σχολείου Παπαδιανίκων στο Γηροκομείο Ελίκας ‘’ο Άγιος Χαράλαμπος’’ με τη συνοδεία του Διευθυντή του σχολείου κ. Μελέτιου Τσαρούχα και των εκπαιδευτικών Κυβέλης Παπανικολάου, Αλεξάνδρας Χαραμή και Στεύης Γατή.

Τα παιδιά προσέφεραν στους τροφίμους του Ιδρύματος χειροποίητες ευχετήριες κάρτες καθώς και γλυκίσματα και άλλα τρόφιμα που είχαν ετοιμάσει με τους δασκάλους και τους γονείς τους. Στην συνέχεια ξεναγήθηκαν στους χώρους του ιδρύματος, όπου ενημερώθηκαν για την προσφορά και τη λειτουργία του. Μετά από ένα μικρό κέρασμα από την πλευρά του Ιδρύματος, τα παιδιά έψαλαν τα κάλαντα και τραγούδησαν Χριστουγεννιάτικα τραγούδια δίνοντας χαρά στους ηλικιωμένους. Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με ανταλλαγή ευχών για καλές γιορτές και ευτυχισμένο το νέο έτος, καθώς και με την υπόσχεση από μέρους των παιδιών και των εκπαιδευτικών να επαναλάβουν σύντομα την πρωτοβουλία τους.

Την Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014 το Γηροκομείο ‘’ο Άγιος Χαράλαμπος’’ επισκέφθηκε το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό σχολείο Ελίκας. Τα παιδιά συνοδευόμενα από τους εκπαιδευτικούς τους, τη νηπιαγωγό Παναγιώτα Κουτουμάνου και τις δασκάλες Ευδοκία Χουλιάρα και Ελένη Μουτσικάπα, προσέφεραν στους τροφίμους χριστουγεννιάτικες κάρτες, που επιμελήθηκαν τα ίδια, μαζί με τις ζεστές και γεμάτες αγάπη ευχές τους. Μετά από ένα μικρό κέρασμα και μία σύντομη ξενάγηση στους χώρους του Ιδρύματος, τα παιδιά τραγούδησαν επίκαιρα εορταστικά τραγούδια και έψαλαν τα Κάλαντα. Αναχωρώντας από το Ίδρυμα άφησαν πίσω τους πλατιά χαμόγελα στα πρόσωπα των γερόντων.

Από το Ίδρυμα εκφράζονται θερμές ευχαριστίες στα παιδιά και στους αξιότιμους δασκάλους τους, για την γεμάτη αγάπη κίνηση τους καθώς και ευχές για υγεία και φώτιση.

Ιερά Μητρόπολις Μονεμβασίας & Σπάρτης