Μουσικό Σχολείο Σπάρτης


Eπίσκεψη Θανάση Πολυκανδριώτη στο Μουσικό Σχολείο Σπάρτης

Μια μοναδική και αλησμόνητη εκπαιδευτική στιγμή χάρισε στο Μουσικό Σχολείο Σπάρτης ο γνωστός καλλιτέχνης και καθηγητής στο ΤΕΙ Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής κ. Θανάσης Πολυκανδριώτης κατά την επίσκεψή του σ’  αυτό, την Παρασκευή, 19 Δεκεμβρίου 2014.

Ο κ. Πολυκανδριώτης σε συνεργασία με το μαθητή του στο τμήμα του ΤΕΙ και καθηγητή στο Μουσικό Σχολείο Σπάρτης, κ. Ψωμόπουλο Αλέξανδρο, συνάντησε κι άκουσε έναν - έναν τους μαθητές του Μουσικού Συνόλου της «Λαϊκής Μουσικής», τους μίλησε και  παίζοντας μαζί τους έκανε τις παρατηρήσεις του πάνω στη δεξιοτεχνία κάθε μαθητή και τις δυνατότητές του. Οι μαθητές γοητευμένοι δέχτηκαν πρόθυμα τις παρατηρήσεις του και προσαρμόστηκαν σ’ ο,τι τους ζήτησε.  

Η επίσκεψη στόχο είχε την ανίχνευση της δυνατότητας να συνεργαστεί στο μέλλον με το «Λαϊκό Σύνολο» ενώπιον του Λακωνικού ή και του ευρύτερου Πανελλαδικού κοινού σε κοινή εκδήλωση. Εντύπωση έκανε στον καλλιτέχνη πόσο δημοφιλές είναι το τρίχορδο μπουζούκι στα παιδιά, κάτι που δείχνει πόσο σταθερά έχει δομηθεί η επιλογή του λαϊκού αυτού οργάνου στα Μουσικά Σχολεία όλης της χώρας.

Οι μαθητές γνώρισαν και κατανόησαν τα χαρακτηριστικά της λεγόμενης «σχολής Πολυκανδριώτη» που εντάσσει το τρίχορδο μπουζούκι στα συμφωνικά όργανα, απόπειρα, που έχει ήδη, υλοποιήσει ο καλλιτέχνης  μέσ’ από έργα του, όπως το «κονσέρτο για μπουζούκι νο 1», μαζί με τη συμφωνική ορχήστρα της Βουδαπέστης, το 1996. Το βιβλίο με τις παρτιτούρες και το dvd  χάρισε στο Μουσικό Σχολείο Σπάρτης ο συνθέτης.

Η Διευθύντρια

Aργειτάκου Αγγελική, Φιλόλογος - Θεατρολόγος