Ιερά Μητρόπολις Μονεμβασίας & Σπάρτης


Ο Εορτασμός της Αγίας Βαρβάρας στη Σπάρτη

 Την Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014 η Εκκλησία μας τίμησε τη μνήμη της Αγίας Βαρβάρας της Μεγαλομάρτυρος και στην Καλογωνιά Σπάρτης εόρτασε ο φερώνυμος περικαλλής Ιερός Ναός.

Την Τετάρτη το απόγευμα τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου.

Επίκαιρα μίλησε ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Σπάρτης και εφημέριος του Ι.Ν Οσίου Νίκωνος π. Αθανάσιος Σπηλιώτης, ο οποίος αναφέρθηκε στον βίο της Αγίας και στο μαρτύριό της επιχειρώντας ένα παραλληλισμό με την εποχή μας, όπου ενάρετοι άνθρωποι δέχονται μαρτυρικό θάνατο ή διωγμούς, ως απόρροια της μη αρνήσεως της πίστεως τους προς το Θεό.

Κατά τη διάρκεια του Εσπερινού ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας χειροθέτησε Αναγνώστη τον κ. Δημοσθένη Κολοκυθά, ο οποίος είναι ένας ευσεβής νέος, υποψήφιος για τη Θεολογική Σχολή, που βρίσκεται κοντά στην Εκκλησία από την παιδική του ηλικία και για το λόγο αυτό τιμήθηκε με το συγκεκριμένο οφφίκιο.

Ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας μίλησε με θερμά λόγια για το ήθος του νέου και την θεοσεβούμενη οικογένειά του και του ευχήθηκε να έχει υγεία και προκοπή διατηρώντας σε όλη του τη ζωή τα αγνά αισθήματα που τον διακατέχουν.

Την κυριώνυμη ημέρα της εορτής τελέσθηκε ο όρθρος και στη συνέχεια η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Ευσταθίου, ο οποίος χειροθέτησε Οικονόμο τον εφημέριο της Καλογωνιάς π. Γεώργιο Σκοπαράντζο κάνοντας λόγο για την αγάπη του στο Θεό και τους συνανθρώπους του και την προσφορά στην Ενορία του.

Επίκαιρα μίλησε ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως μας και εφημέριος Κοκκινόραχης π. Συμεών Παπαγεωργίου.

 

Ιερά Μητρόπολις Μονεμβασίας & Σπάρτης