Διαδίκτυο : Ασφαλής πλοήγηση - Κίνδυνοι - Εθισμός


Η χρήση του διαδικτύου μπορεί να είναι πολύ ευχάριστη και ενημερωτική, όταν ο χρήστης γνωρίζει "τα κατατόπια".

Μπορεί να είναι ένας παράδεισος γνώσης και ανταλλαγής εμπειριών με εικόνες, υλικά και τεχνικές, από όλους τους κλάδους π.χ την τέχνη, την τεχνολογία, την ιστορία και την επιστήμη.
Μπορεί επίσης να είναι ένας τρόπος γνωριμίας με νέες παρέες, και τρόπος επικοινωνίας με άτομα τα οποία έχουν πολύ διαφορετική κουλτούρα και έθιμα. Κάτι τέτοιο είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον και μόνο προσθέτει στην σφαιρική γνώση και εικόνα για το περιβάλλον, τους λαούς, τις χώρες, και τα πιστεύω των ανθρώπων.

Η απόκτηση γνώσης είναι πλέον ελεύθερη και απίστευτα απολαυστική.  

Τέτοια είναι η θετική δύναμη και η σημασία που έχει το διαδίκτυο. Συμφωνούμε απολύτως με αυτό: το διαδίκτυο μπορεί να είναι υπέροχο, υπάρχουν όμως κάποιες προϋποθέσεις που συντελούν σε αυτό. 

Τι μπορεί να πάει στραβά; Κρύβει  το διαδίκτυο, τεχνικούς, ψυχολογικούς, ηθικούς κινδύνους για εσάς και το παιδί σας; Η αλήθεια είναι ότι ναι - κρύβει κινδύνους κάποιες φορές μικρούς αλλά και κάποιες φορές μεγάλους.

Μέσα σε αυτό το κλίμα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, και κατόπιν συνεργασίας με την εκπαιδευτικό του Δημοτικού Σχολείου Βλαχιώτη πρεσβυτέρα Βουτσά Ελένη και του ιερέα της Μυρτιάς π. Τσολάκο Αθανάσιο στα πλαίσια του Κατηχητικού που υλοποιούν, η κ. Γκουντούνα Ασπασία, Κοινωνική Λειτουργός και Επιστημονικά Υπεύθυνη του Κέντρου Πρόληψης «Δίαυλος», θα πραγματοποιήσει ομιλία με τίτλο: «Διαδίκτυο: Ασφαλής πλοήγηση - Κίνδυνοι - Εθισμός» για τους κατοίκους της Μυρτιάς, την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα: 5:00 το απόγευμα. Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί στον χώρο του Πνευματικού Κέντρου της Μυρτιάς.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.