ΔΗΜΟΣ ΣΠΑΡΤΗΣ


Ολοκλήρωση συνελεύσεων κατοίκων Σπάρτης


Ολοκληρώθηκαν οι προγραμματισμένες συνελεύσεις κατοίκων της Δημοτικής Κοινότητας Σπαρτιατών, που υλοποιήθηκαν με πρωτοβουλία του Δήμαρχου Σπάρτης Ευάγγελου Βαλιώτη.

1/12/2014

Σε αυτές ανταποκρίθηκαν πολλοί συμπολίτες μας και παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Σπάρτης, η Πρόεδρος και μέλη του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας, Δημοτικοί Σύμβουλοι και μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Μέσα σε ιδιαίτερα γόνιμο διάλογο καταγράφηκαν τα προβλήματα που απασχολούν την πόλη και δυσχεραίνουν την καθημερινότητα του πολίτη. Αναδείχθηκαν προβληματισμοί για την εικόνα της πόλης και του Δήμου, υποδείχθηκαν υφιστάμενες αδυναμίες και η υστέρηση στα έργα της καθημερινότητας και της ανάπτυξης.  Αναπτύχθηκε εποικοδομητική συζήτηση για τις υφιστάμενες ελλείψεις που αφορούν την «καθημερινότητα» και την «κοινή περιουσία», κατατέθηκαν προτάσεις για την αντιμετώπισή τους και έγινε ανταλλαγή απόψεων για βελτίωση της εικόνας της Σπάρτης.

Χαροποίησε ιδιαίτερα τους κατοίκους το γεγονός ότι τους δόθηκε η ευκαιρία να μιλήσουν δημόσια και άμεσα με τον Δήμαρχο Σπάρτης και να αποκτήσουν ενεργό και συμμετοχικό ρόλο στη διαδικασία καθορισμού των προτεραιοτήτων της πόλης αλλά και ευρύτερα του Δήμου Σπάρτης.

Ο Δήμαρχος Σπάρτης τόνισε τον πρωταγωνιστικό ρόλο του δημότη στις τοπικές υποθέσεις και άκουσε με ιδιαίτερη προσοχή τα ζητήματα που απασχολούν την κάθε συνοικία. Δήλωσε ότι μέσα από τις λαϊκές Συνελεύσεις επιθυμεί να ακούγεται η φωνή των κατοίκων, δεσμεύτηκε ότι κάθε απόφαση και ενέργεια του Δήμου έχει ως γνώμονα το συμφέρον του δημότη, μέσα από την συμμετοχή και τον ουσιαστικό διάλογο. Συνδιαμορφώνουμε - μαζί με τον δημότη - τις κατάλληλες λύσεις στα προβλήματα, με τεκμηριωμένο λόγο και αξιόπιστη πρακτική. Ζήτησε και πάλι τη συνεργασία των δημοτών, την υπεύθυνη στάση και την ενεργό συμμετοχή τους στα δημοτικά δρώμενα και τους παρότρυνε σε στενή συνεργασία με τον Δήμο.

Κόντρα στην κρίση της εποχής, ο Δήμος με τους δημότες του μέσα από σχέσεις αλληλεγγύης και οργάνωσης, μέσα από την συμμετοχή και τον συνεχή ουσιαστικό διάλογο, μέσα από την διεκδίκηση εθνικών και ευρωπαϊκών πόρων, χωρίς να επιβαρύνονται οι δημότες, προσπαθεί συνεχώς να αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων.

Η ανταπόκριση των δημοτών, ο διάλογος και η συνεργασία συμβάλλουν ουσιαστικά στη βελτίωση των υποδομών και των υπηρεσιών προς τους δημότες, κάτι που αποτελεί πάγια επιδίωξη του Δήμου.

ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΣΠΑΡΤΗΣ