Κέντρο Πρόληψης ΔΙΑΥΛΟΣ


Πριν κλείσει το 2014 και για τον τελευταίο μήνα της χρονιάς το Κέντρο Πρόληψης «Δίαυλος», έχει προγραμματίσει μια σειρά παρεμβάσεων, κάνοντας ένα μικρό διάλειμμα για τις γιορτινές ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Συγκεκριμένα:

Παρεμβάσεις σε γονείς:

Ο «Δίαυλος», συνεχίζοντας την  συνεργασία του με τον Επιμορφωτικό και Πολιτιστικό Σύλλογο Ασωπού, το Δημοτικό σχολείο Ασωπού-Φοινικίου & το Νηπιαγωγείο Ασωπού, έχει προγραμματίσει την υλοποίηση ακόμη δύο  δίωρων ενημερωτικών ομιλιών σε γονείς εφήβων για τον Δεκέμβριο, που θα πραγματοποιηθούν στην  αίθουσα του  Επιμορφωτικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Ασωπού.          

Αναλυτικότερα για τον Δεκέμβριο:  

Την Δευτέρα 01 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα: 6:00 μ.μ., η κ. Παπαδοπούλου Ιωάννα, θα μιλήσει για τον «Ενδοσχολικό Εκφοβισμό».

Την Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα: 5:00 μ.μ. η κ. Γκουντούνα Ασπασία, θα μιλήσει για την «Εφηβεία και αλκοόλ».

Έπειτα από κάθε συνάντηση θα ακολουθεί συζήτηση, που θα εστιάζει στις ανησυχίες και τους φόβους που προκαλεί στους γονείς η μετάβαση του παιδιού τους στις ηλικίες της προεφηβείας και εφηβείας.

Παρεμβάσεις σε εφήβους:

Στα πλαίσια του «Κοινωνικού σχολείου», η  επιστημονική ομάδα του «Διαύλου» σε συνεργασία με την Δευτεροβάθμια εκπαίδευση, τον Δ/ντή του 2ου Γυμνασίου Σπάρτης κ. Γιαννουλέα Κων/νο και την Προϊσταμένη του ΚΕΣΥΠ κ. Βαφάκου Βασιλική θα υλοποιήσουν μια σειρά βιωματικών παρεμβάσεων στους μαθητές όλων των τάξεων  του 2ου Γυμνασίου Σπάρτης (10 τμήματα), βασισμένες στο εκπαιδευτικό υλικό Αγωγής Υγείας  «Στηρίζομαι στα πόδια μου» στις ακόλουθες θεματικές ενότητες:

Ταυτότητα και Αυτοεκτίμηση

Συναισθήματα και αποφασιστικότητα

Κατανόηση των επιρροών και λήψη αποφάσεων

Τον μήνα Δεκέμβριο, θα υλοποιηθεί η πρώτη ενότητα και θα ακολουθήσουν η 2η τον Ιανουάριο  ενώ η 3η τον Φεβρουάριο του 2015. Συγκεκριμένα για τον Δεκέμβριο:

Τρίτη 2/12/14:  στο Α1 με εκπαιδεύτρια την κ. Παπαδοπούλου Ιωάννα και

                            στο Β1 με εκπαιδεύτρια την κ. Βαφάκου Βασιλική

Τετάρτη 3/12/14:  στο Β3 με εκπαιδεύτρια την κ. Παπαδοπούλου Ιωάννα,

                                  στο Β4 με εκπαιδεύτρια την κ. Γκουντούνα Ασπασία &

                                  στο Α3 με εκπαιδεύτρια την κ. Βαφάκου Βασιλική

Πέμπτη 11/12/14: στο Γ1 με εκπαιδεύτρια την κ. Παπαδοπούλου Ιωάννα,

                                  στο Γ2 με εκπαιδεύτρια την κ. Καργάκου Κατερίνα &

                                  στο Γ3 με εκπαιδεύτρια την κ. Βαφάκου Βασιλική

Παρασκευή 12/12/14:  στο Α2 με εκπαιδεύτρια την κ. Γκουντούνα Ασπασία,

                                          στο Β2 με εκπαιδεύτρια την κ. Καργάκου Κατερίνα 

Σεμινάρια Εκπαιδευτικών:

Ο 6ος κύκλος του τριήμερου βιωματικού σεμιναρίου για εκπαιδευτικούς με τίτλο: «Ενίσχυση του ρόλου του εκπαιδευτικού στη διαχείριση κρίσεων στη σχολική κοινότητα», που  συνδιοργανώνει ο Δίαυλος με το  ΚΕΕΔΥ Λακωνίας, θα υλοποιηθεί στον χώρο συνεδριάσεων του Κέντρου Πρόληψης με εκπαιδευτές-συντονιστές τους κα Παπαδοπούλου Ιωάννα-Ψυχολόγο, κα Γκουντούνα Ασπασία-Κοινωνική Λειτουργό, κ. Γκλίνο Γεώργιο-Κοινωνικό Λειτουργό και κ. Βλαχολιά Βασιλική- Ψυχολόγο κατά τις ημερομηνίες: 08, 15 & 17/12 και ώρες: 5:00-8:00μ.μ.