32ος Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθήνας


Ο Λάκωνας δρομέας Δημήτρης Θεοδωρακάκος στον 32ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας


Στις 9 Νοεμβρίου 2014 πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα ο Αυθεντικός Μαραθώνιος Δρόμος με την εντυπωσιακή συμμετοχή 35.000 δρομέων. Για μία φορά ακόμα τις πρώτες νίκες κατέκτησαν Κενυάτες και Αιθίοπες οι οποίοι θεωρούνται οι καλύτεροι στον κόσμο.

Όσον αφορά το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, 1ος ο Χριστόφορος Μερούσης και 2ος ο Λάκωνας Δημήτρης Θεοδωρακάκος. Το μετάλλιο αυτό επέτρεψε στον Δημήτρη να ανέβει στο βάθρο των νικητών για 8η φορά.

Ως γνωστόν, ο Δημήτρης είναι ο πρωταθλητής Ελλάδος 2014 και στο ορεινό τρέξιμο καθώς επίσης και ένας από τους καλύτερους δρομείς στον κόσμο.

Στο άμεσο μέλλον ο Δημήτρης θα αγωνισθεί στο Σαν Φραντσίσκο σε έναν πολύ δύσκολο ορεινό αγώνα απόστασης 80 χιλιομέτρων.

32ος Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας

Στην πρώτη του παρουσία στην Αυθεντική διαδρομή, ο Φέλιξ Κάντι από την Κένυα, κατάφερε να πετύχει ότι προσπάθησαν τα τελευταία δέκα χρόνια πολλοί δρομείς : να σπάσει το ρεκόρ στην Αυθεντική διαδρομή και να βελτιώσει το 2.10.55 του Στέφανου Μπαλτίνι, από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας.

Ο Κενυάτης, στη διάρκεια του 32ου Μαραθωνίου Αθήνας, του Αυθεντικού, διένυσε την απόσταση σε 2.10.37 και ξεσήκωσε τους χιλιάδες φιλάθλους, που τον περίμεναν στο Παναθηναϊκό στάδιο. Ο Κάντι δεν ενοχλήθηκε ούτε από την υψηλή υγρασία και εξίσου υψηλή θερμοκρασία και από το 30ο χιλιόμετρο κι έπειτα έφερε την κούρσα στα μέτρα του. Δεύτερος με 2.12.34 ήταν ο νικητής του 2012 και 2010 Ράιμοντ Μπετ και τρίτος ο Τσομπέι Κιπτανούι με 2.15.38.

Πολύ καλή παρουσία πραγματοποίησε ο Χριστόφορος Μερούσης, νικητής για δεύτερη συνεχή σεζόν, στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Ο αθλητής από την Χίο, έτρεξε με την φωτογραφία του γιου του στην φανέλα. Ο Μερούσης τερμάτισε σε 2.25.15, ενώ πίσω του ακολούθησε ο Δημήτρης Θεοδωράκος, αγκαλιά με την κόρη του, σε 2.29.58. Η τρίτη θέση έκλεισε με τον έμπειρο Γιώργο Καραβίδα (2.31.05), ενώ τέταρτος ήταν ο Κώστας Πούλιος με 2.32.22. Ο Μιχάλης Παρμάκης δεν κατάφερε να ολοκληρώσει τη διαδρομή του.

Για δεύτερη φορά στην καριέρα της, η Σοφία Ρήγα τερματίσε πρώτη την Αυθεντική διαδρομή. Η δρομέας του Ελευθέριου Βενιζέλου πέτυχε 2.45.38 και έδειξε σε καλή κατάσταση, ενώ δεύτερη πίσω της ήταν η περσινή νικήτρια Μάγδα Γαζέα με 2.46.39 και τρίτη η …πρωτάρα στο αγώνισμα Ουρανία Ρέμπουλη με 2.42.41.

Νικήτρια του αγώνα ήταν η Ναόμι Μάγιο με 2.41.06, δεύτερη η Νάνσι Ρότιχ με 2.41.29 και τρίτη η Λίναχ Τσίρτσιχ (2.42.41).

Φέλιξ Κάντι: (Κένυα):"Ένιωθα δυνατός, δεν ξεκίνησα πολυ γρήγορα στην αρχή. Έδωσα μάχη, πανω από όλους φοβόμουν τον Μπετ, αλλά ο καλύτερος θα κέρδιζε.Πηγαίνοντας στην εκκίνηση, φοβήθηκα λίγο βλέποντας τη διαδρομή, είναι δύσκολη. Είναι μία μεγάλη επίδοση για μένα, χαίρομαι που την πέτυχα εδώ".