Αστυνομική επιχείρηση στη Λακωνία


Αστυνομική επιχείρηση στη Λακωνία για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας

Συνελήφθησαν δεκαπέντε (15) άτομα, προσήχθησαν σαράντα επτά (47) και έγινε έλεγχος σε διακόσια εξήντα (260)

Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε εκατόν πενήντα επτά  (157) οχήματα και βεβαιώθηκαν συνολικά δεκαοκτώ (18) παραβάσεις

Εξιχνιάστηκε μία (1) υπόθεση κλοπής σε οικία στις Αμύκλες Λακωνίας, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός ανήλικου ημεδαπού ΡΟΜΑ

Οι αστυνομικοί έλεγχοι στοχεύουν στην πρόληψη, αλλά και στην καταστολή της εγκληματικότητας

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε στις 8.11.2014, αστυνομική επιχείρηση, στις ευρύτερες περιοχές των Δήμων Ευρώτα, Ανατολικής Μάνης και Σπάρτης Λακωνίας, η οποία οργανώθηκε και υλοποιήθηκε από την Διεύθυνση Αστυνομίας Λακωνίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε διακόσια εξήντα (260) άτομα, εκ των οποίων εκατόν τριάντα τρία (133) ήταν ημεδαποί και εκατόν είκοσι επτά (127) ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε εκατόν πενήντα επτά (157) οχήματα.

Επιπλέον, προσήχθησαν συνολικά σαράντα επτά (47) άτομα, από τα οποία δεκαπέντε (15) ήταν ημεδαποί και τριάντα δύο (32) ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν δεκαπέντε (15) άτομα.

Πιο αναλυτικά:

  • Ένας (1) αλλοδαπός, για πλαστογραφία πιστοποιητικών.
  • Ένας (1) ημεδαπός ΡΟΜΑ, για παράνομο υπαίθριο εμπόριο.
  • Ένας (1) αλλοδαπός, για καταδικαστικό έγγραφο.
  • Τρεις (3) ημεδαποί και ένας (1) αλλοδαπός, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
  • Οκτώ (8) αλλοδαποί, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής του.

Εξιχνιάστηκε, μία (1) περίπτωση κλοπής, σε οικία στις Αμύκλες Λακωνίας, ενώ για την υπόθεση αυτή, σχηματίστηκε δικογραφία από το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης σε βάρος ενός ανήλικου ημεδαπού ΡΟΜΑ, για κλοπή.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά δεκαοκτώ (18) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους κατά τόπο αρμόδιους Εισαγγελείς.

Οι δράσεις αυτές, είναι στοχευμένες και αποσκοπούν στην πρόληψη, αλλά και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.