Ν.Π Πολιτισμού & Περιβάλλοντος Δήμου Σπάρτης


Ν.Π Πολιτισμού & Περιβάλλοντος Δήμου Σπάρτης - «Στολίζω την πλατεία μου»

30-10-2014

Το Νομικό πρόσωπο Πολιτισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Σπάρτης, στο πλαίσιο των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου μας, καλεί τα σχολεία της περιοχής να συμμετάσχουν στη δράση «Στολίζω την πλατεία μου», κατασκευάζοντας Χριστουγεννιάτικα δέντρα ή καραβάκια χρησιμοποιώντας ανακυκλώσιμα υλικά.

Η δραστηριότητα αυτή έχει εκπαιδευτικό και καλλιτεχνικό χαρακτήρα και στόχος της είναι να εξάψει τη φαντασία των μαθητών/μαθητριών και παράλληλα να ευαισθητοποιήσει τα παιδιά σε θέματα περιβάλλοντος και ανακύκλωσης, θέματα τα οποία θα μπορούσαν να αναπτυχθούν κατά τη διάρκεια της κατασκευής των έργων.

Τα έργα των μαθητών/μαθητριών θα χρησιμοποιηθούν για τη διακόσμηση της κεντρικής πλατείας της Σπάρτης και των πλατειών των εδρών των Δημοτικών Ενοτήτων. Το ελάχιστο ύψος των δέντρων θα πρέπει να είναι ένα μέτρο και μισό και το ελάχιστο μήκος του καραβιού επίσης ένα μέτρο και μισό.

Η πρότασή μας είναι η δράση να είναι ομαδική, εάν είναι δυνατόν, ώστε κάθε τάξη ή τμήμα, όπου υπάρχει, να κατασκευάσει ένα δέντρο ή ένα καραβάκι.

Τα έργα πρέπει να είναι έτοιμα πριν από τις διακοπές των Χριστουγέννων. Η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή είναι ιδιαίτερα σημαντική για την επιτυχία της δράσης «Στολίζω την πλατεία μου».

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Ν.Π. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

ΜΑΝΟΥΣΑΚΗΣ ΜΑΝΟΥΣΟΣ