Επέτειος της 28ης Οκτωβρίου


ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΠΑΡΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940

28η Οκτωβρίου ημέρα γιορτής,  μνήμης και  τιμής για τον Ελληνισμό αλλά ταυτόχρονα ημέρα περισυλλογής.

Φέτος 74 χρόνια μετά, τιμούμε τους αγωνιστές του 40, τους παππούδες και τους πατεράδες μας, οι οποίοι ξεπερνώντας δυσκολίες και κινδύνους αποφάσισαν να αντισταθούν, να πολεμήσουν και να θυσιαστούν για τη λευτεριά τη δική τους και της πατρίδας μας.

Τιμούμε αυτούς που όρθωσαν το ανάστημά τους απέναντι στις δυνάμεις του φασισμού και του ναζισμού, αρνούμενοι να συμβιβαστούν.

Θυμόμαστε και τιμούμε αυτούς τους ήρωες του μεγάλου Εθνικοαπελευθερωτικού  αγώνα που ξεκίνησε από τα βουνά της Πίνδου τον Οκτώβριο του ’40, για να συνεχιστεί τα επόμενα χρόνια με το έπος της Εθνικής Αντίστασης.

Η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου και το ΟΧΙ των προγόνων μας, ας μας διδάξουν ότι με «όπλα» το θάρρος, τη θέληση και την ενότητα όλοι οι στόχοι επιτυγχάνονται.

Ακολουθώντας λοιπόν το παράδειγμα εκείνων, την παρούσα μάλιστα χρονική περίοδο, που η χώρα μας δοκιμάζεται, ας αντισταθούμε στις σημερινές προκλήσεις,  με επιμονή και αισιοδοξία .

Ας πούμε  το δικό μας ΟΧΙ, σε όλους αυτούς που ισοπεδώνουν την ιστορική μας ταυτότητα, τις αξίες μας, τα όνειρα και τις ελπίδες των παιδιών μας.

Ας αντλήσουμε δύναμη και θάρρος και  να αγωνιστούμε  για την Ειρήνη, την Ελευθερία, τον Πολιτισμό,  την Ανθρώπινη Αξιοπρέπεια  και την Κοινωνική Αλληλεγγύη.

 

                                                           Ο Δήμαρχος Σπάρτης

                                                           Ευάγγελος Βαλιώτης