Δήμος Μονεμβασίας - Εορτασμός 28ης Οκτωβρίου 1940


Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α

ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940

Για τον επίσημο εορτασμό της Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 προγραμματίζονται στο Δήμο Μονεμβασίας οι κατωτέρω εκδηλώσεις:

Σάββατο, 25 Οκτωβρίου 2014

Γενικός σημαιοστολισμός Δημοσίων, Δημοτικών, Ιδιωτικών Καταστημάτων, Καταστημάτων Νομικών Προσώπων Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου και κατοικιών από 8ης πρωινής  μέχρι και της δύσεως του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου 2014, στην έδρα του Δήμου στους Μολάους στις έδρες των Δημοτικών Ενοτήτων και σε όλες τις Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες.

Δευτέρα , 27 Οκτωβρίου 2014

Φωταγώγηση των πόλεων  και όλων των ανωτέρω Καταστημάτων κατά τις βραδινές ώρες της 27ης και 28ης Οκτωβρίου.

Τρίτη, 28 Οκτωβρίου 2014

Στην έδρα του Δήμου, στους Μολάους :

Ώρα:07:30:  Χαιρετισμός της Ημέρας με χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες του Καθεδρικού Ναού και με θούρια και εμβατήρια από τη Φιλαρμονική που θα περάσει από τους κεντρικούς δρόμους της Πόλεως.

Ώρα:08:00:  Έπαρση της Σημαίας στην πλατεία του Καθεδρικού Ναού από αντιπροσωπείες μαθητών των Σχολείων της Πόλεως με την συνοδεία της Φιλαρμονικής.

Ώρα:10:05: Παρατεταμένη κωδωνοκρουσία και αμέσως είσοδος στο Ναό των Σχολείων με τους παραστάτες κάθε σημαίας. Είσοδος επίσης των εκπροσώπων Οργανισμών και Σωματείων και του Κοινού για την παρακολούθηση της Δοξολογίας.

Ώρα:10:10:  Δεύτερη κωδωνοκρουσία και αμέσως είσοδος στον Ναό των εκπροσώπων των Αρχών, Υπηρεσιών, Τραπεζικών Καταστημάτων και Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας.

Ώρα:10:30:  Είσοδος στον Ναό του Δημάρχου και Μελών του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ώρα:10:35:  Προσέλευση των μαθητών των σχολείων και παράταξη αυτών στην πλατεία του Καθεδρικού Ναού.

 • Επίσημη Δοξολογία.
 • Έξοδος από τον Ναό.
 • Επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο των Πεσόντων.
 • Προσευχή από τη Φιλαρμονική.
 • Κατάθεση Στεφάνων από τους:  1) κ. Δήμαρχο,  2) Εκπρόσωπο του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου,  3) κ. Διοικητή Α.Τ. Μολάων,  4) κ. Διοικητή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, 5) Ολοήμερο 12/θέσιο Δημοτικό Σχολείο Μολάων,  6) Γυμνάσιο Μολάων,  7) ΕΠΑ.Λ. Μολάων,  8) Γενικό Λύκειο Μολάων.
 • Προσκλητήριο  πεσόντων .
  • Τήρηση ενός λεπτού σιγής προς Τιμή των Ενδόξων Νεκρών.
  • Εκφώνηση του  πανηγυρικού της Ημέρας από τoν εκπαιδευτικό του Γενικού Λυκείου Μολάων  κο Τούντα Δημήτριο.
  • ΕΘΝΙΚΟΣ ΥΜΝΟΣ
  • Παρέλαση Φιλαρμονικής, Τμήματος Δημοτικού Σχολείου, Γυμνασίου, ΕΠΑ.Λ. , Γενικού  Λυκείου, του Προοδευτικού Συλλόγου και του Μουσικοχορευτικού Ομίλου «Οι Μύλοι», προ του Δημάρχου και των λοιπών επισήμων.

Ώρα:18:40:  Υποστολή της Σημαίας.

Στην έδρα της Δημοτικής Ενότητας Βοιών:

Ώρα:07:30 Εωθινό από τη Φιλαρμονική του Δήμου Βοιών.  Έπαρση της σημαίας.

Ώρα:09:30 Προσέλευση των σχολείων στον Ιερό Ναό ΑΓΙΑΣ  TΡΙΑΔΟΣ.

Ώρα:09:45 Προσέλευση Μελών Δημοτικού Συμβουλίου, Τοπικών Αρχών Συλλόγων  και Σωματείων στον Ιερό Ναό.

Ώρα:10:00 Τέλεση επίσημης Δοξολογίας.

Ώρα:10:30 Μετάβαση στο χώρο του Ηρώου Πεσόντων. Επιμνημόσυνη Δέηση. Κατάθεση στεφάνων .(Από τον Αντιδήμαρχο κ. Κουτσονικολή Χαράλαμπο, Εκπρόσωπο του Περιφερειάρχη, Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Νεάπολης , από τον Δ/κτη του Α.Τ., από τον Λιμενάρχη  Λιμεναρχείου Νεαπολέως ,Προϊστάμενο κλιμακίου Π,Υ. Νεάπολης κ.λ.π ).  Προσκλητήριο πεσόντων . Προσευχή. Τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των ενδόξων νεκρών. Εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από την Νηπιαγωγό στο 1ο Νηπιαγωγείο  Νεάπολης κα Μιχαλοπούλου Μαρία . Ποιήματα μαθητών, Τραγούδια από την Φιλαρμονική,  Εθνικός Ύμνος.

Ώρα:11:30 Παρέλαση Σχολείων.

Ώρα:12:15 Ελληνικοί χοροί από το χορευτικό τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Βατίκων.

Στην Ιστορική Τοπική Κοινότητα Φαρακλού, ο Δήμος Μονεμβασιάς θα εκπροσωπηθεί από τον Αντιδήμαρχο κ. Καλογερίνη Ηλία.

Στην έδρα της Δημοτικής Ενότητας Ασωπού:

Ώρα 07:30 Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες των εκκλησιών του Δήμου και θα περιέλθει στους κεντρικούς δρόμους η Φιλαρμονική.

Ώρα 08.00 Έπαρση της σημαίας, στην κεντρική πλατεία από μαθήτριες και μαθητές του Γυμνασίου, με την επιμέλεια της κας Γυμνασιάρχη.

Ώρα 10:00 Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου. Εκφώνηση πανηγυρικού από την Προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου Παπαδιανίκων κα Καραγάννη Παναγιώτα.

Ώρα 10:30 Παρέλαση μαθητριών και μαθητών Νηπιαγωγείου, Δημοτικού Σχολείου και Γυμνασίου.

Ώρα 11:00 Επιμνημόσυνη δέηση στον χώρο του μνημείου των ηρώων.

Ώρα 11:15 Κατάθεση στεφάνων.

Ώρα 11:30 α) Απαγγελίες ποιημάτων από μαθήτριες και μαθητές του Γυμνασίου,  Δημοτικού Σχολείου, Νηπιαγωγείων και Δημοτικού Παιδικού και Βρεφονηπιακού Σταθμού.

Στην έδρα της Δημοτικής Ενότητας Ζάρακα:

Στη Ρειχέα :

Ωρα: 07:30 Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν. Ζωοδόχου Πηγής

Ώρα: 10:00 Δοξολογία στον Ι.Ν. Ζωοδόχου Πηγής

Ώρα: 11.00 Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Ηρώων

Ώρα: 11:30 Παρέλαση μαθητών

Ώρα: 12:00 Πανηγυρικός Λόγος,  Έναρξη σχολικής γιορτής – Εθνικός Ύμνος, Παραδοσιακοί χοροί από τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου

Στο Κυπαρίσσι :

Ώρα: 09:00 Δοξολογία στον Ιερό Ναό Της Κοίμησης Της Θεοτόκου

Ώρα: 10:30 Πανηγυρικός λόγος

Ώρα: 11:00 Παρέλαση μαθητών

Στην έδρα της Δημοτικής Ενότητας Μονεμβασίας:

Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014:

Ώρα: 10:30 Κατάθεση στεφάνων στις στο Ηρώο της Πλατείας Μονεμβασίας από μαθητές των Σχολείων της Μονεμβασίας.

Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014:

Ώρα: 10:00  Δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό «Ελκόμενου Χριστού». Εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας, από τον κο Κουβελά Περικλή, εκπαιδευτικό του  Γυμνασίου Μονεμβασίας. Επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο της Πλατείας του Ελκόμενου Χριστού  «Κανόνι». Κατάθεση στεφάνων και ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των πεσόντων. Εθνικός Ύμνος. 

Ώρα: 11:15   Παρέλαση  τμημάτων  Δημοτικού Σχολείου , Γυμνασίου και Λυκείου Μονεμβάσιας.

Ο εορτασμός στις Δημοτικές Ενότητες θα πραγματοποιηθεί με μέριμνα των Αντιδημάρχων και των προέδρων των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων οι οποίοι θα εκπροσωπούν τον Δήμαρχο.

Στις τοπικές κοινότητες του Δήμου Μονεμβασιάς η Εθνική Επέτειος θα εορταστεί με τη δέουσα μεγαλοπρέπεια και με την παρουσία του Προέδρου και των Τοπικών Συμβούλων τους.

Σε όλες τις ανωτέρω εκδηλώσεις παρακαλούνται να παρευρεθούν:

Η Εκκλησιαστική Αρχή, ο Περιφερειάρχης ή Εκπρόσωπός του, η Αντιπεριφερειάρχης ή Εκπρόσωπός της, οι παρευρισκόμενοι στην πόλη μας Βουλευτές Λακωνίας, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Ειρηνοδίκης, οι Προϊστάμενοι των Δημόσιων Υπηρεσιών, το Δημοτικό Συμβούλιο, τα μέλη Τοπικών Συμβουλίων, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι, τα Σχολεία, οι Προϊστάμενοι Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου, Οργανισμών, Τραπεζών, οι Αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αναπήρων, οι διατελέσαντες Δήμαρχοι, οι Δημόσιοι και Δημοτικοί Υπάλληλοι, οι Υπάλληλοι Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου, οι Συνεταιρισμοί, οι Σύλλογοι, τα Σωματεία, και όλοι οι πολίτες του Δήμου.

Παρακαλούνται να ρυθμίσουν τα των Ιεροτελεστιών η Εκκλησιαστική Αρχή, τα της Τάξεως γενικά η Αστυνομική Αρχή και τα της Υπηρεσίας της Φιλαρμονικής το Ν.Π. «Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Τελετάρχες ορίζονται :

1. Στην έδρα του Δήμου στους Μολάους η δημοτική υπάλληλος κα Κολλιάκου Μπέττυ, η οποία θα ρυθμίζει τις λεπτομέρειες της όλης τελετής  βοηθούμενη από το δημοτικό  υπάλληλο κο Πριφτάκη  Αναστάσιο.  

2. Στην έδρα της Δ.Ε. Βοιών στη Νεάπολη η δημοτική υπάλληλος κα  Μινωπέτρου Αναστασία .

3. Στην έδρα της Δ.Ε. Ασωπού στα Παπαδιάνικα  οι δημοτικοί   υπάλληλοι  κα  Περδίκη Χαρά και κα Μπόμπολα Αντωνία.

4.Στην έδρα της Δ.Ε. Ζάρακα στην Ρειχέα η δημοτική υπάλληλος κα Μπέλεση Θεοδώρα.

5.Στην έδρα της Δ.Ε. Μονεμβασίας στην Μονεμβασία οι δημοτικοί υπάλληλοι: κος Χουσάκος Θεόδωρος , κα Πετράκου Νίκη και κο Γκλιάτη Παναγιώτη.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

                                                              Ηρακλής Τριχείλης