Εορτή του Προστάτη της Ελληνικής Αστυνομίας


Η Εορτή του Προστάτη της Ελληνικής Αστυνομίας Αγίου Αρτεμίου στη Σπάρτη


Τη Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014 εορτάστηκε η μνήμη του Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου, ο οποίος είναι και Προστάτης της Ελληνικής Αστυνομίας.

Στο πλαίσιο του εορτασμού τελέσθηκε το πρωί, στον Μητροπολιτικό Ναό της Ευαγγελίστριας στη Σπάρτη, Θεία Λειτουργία μετά αρτοκλασίας και στη συνέχεια Δοξολογία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου.

Ακολούθως αναγνώστηκε η Ημερήσια Διαταγή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας κ. Ευστάθιος με την ολοκλήρωση της Δοξολογίας ευχήθηκε στα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας σωματική υγεία και ψυχικό σθένος, ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν στο δύσκολο έργο τους επ’ ωφελεία της κοινωνίας, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι οι όποιες δοκιμασίες θα πρέπει να αποτελούν πηγή παραδειγματισμού και ενδυνάμωσης.

Στη Δοξολογία παρευρέθησαν, εκτός από αξιωματικούς της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λακωνίας με επικεφαλής τον Αστυνομικό Διευθυντή Ταξίαρχο κ. Ηλία Μητσέα, η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Λακωνίας κ. Αδαμαντία Τζανετέα, ο Δήμαρχος Δ. Σπάρτης κ. Ευάγγελος Βαλιώτης και ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Παναγιώτης Καρράς.

 

πηγή :  Ιερά Μητρόπολις Μονεμβασίας και Σπάρτης