Αστυνομική επιχείρηση σε Λακωνία - Μεσσηνία


Ευρεία αστυνομική επιχείρηση για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας σε δύο Νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου

 Συνελήφθησαν τριάντα τέσσερα (34) άτομα, προσήχθησαν ενενήντα (90) και έγινε έλεγχος σε τριακόσια τριάντα έξι (336)

Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε διακόσια δεκατρία (213) οχήματα, ενώ βεβαιώθηκαν συνολικά εβδομήντα πέντε (75) παραβάσεις

Εξιχνιάστηκαν τέσσερις (4) υποθέσεις κλοπών σε κατάστημα και αποθήκες, ενώ σχηματίστηκαν δικογραφίες σε βάρος συνολικά πέντε (5) ατόμων

Κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 2.235 ευρώ, τρία (3) ζεύγη ζαριών και φορτηγό όχημα

Οι αστυνομικοί έλεγχοι στοχεύουν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, αλλά και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών, πραγματοποιήθηκε στις 19.10.2014, ευρεία αστυνομική επιχείρηση στις ευρύτερες περιοχές της Λακωνίας και της Μεσσηνίας. Η επιχείρηση οργανώθηκε και υλοποιήθηκε από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Λακωνίας και Μεσσηνίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου. 

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε τριακόσια τριάντα έξι (336) άτομα, εκ των οποίων διακόσια δώδεκα (212) ήταν ημεδαποί και εκατόν είκοσι τέσσερα (124) ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε διακόσια δεκατρία (213) οχήματα.

Επιπλέον, προσήχθησαν ενενήντα (90) άτομα, από τα οποία τριάντα οκτώ (38) ήταν ημεδαποί και πενήντα δύο (52) ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν τριάντα τέσσερα (34) άτομα.

Πιο αναλυτικά συνελήφθησαν:

 • Έξι (6) ημεδαποί στη Λακωνία, για διενέργεια παράνομου τυχερού παιχνιδιού.
 • Ένας (1) ημεδαπός στη Λακωνία, για απασχόληση αλλοδαπών που διέμεναν παράνομα στη χώρα, με σχέση εξαρτημένης εργασίας.
 • Τρεις (3) αλλοδαποί στη Λακωνία, που διέμεναν παράνομα στη χώρα, για παροχή εξαρτημένης εργασίας.
 • Τέσσερις (4) αλλοδαποί στη Λακωνία, που διέμεναν παράνομα στη χώρα, για πλαστογραφία και παροχή εξαρτημένης εργασίας.
 • Ένας (1) ημεδαπός στη Λακωνία, για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
 • Μία (1) ημεδαπή στη Λακωνία, για παράβαση του Υγειονομικού Κανονισμού.
 • Τέσσερις (4) αλλοδαποί στη Λακωνία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.
 • Δύο (2) ημεδαποί ΡΟΜΑ στη Μεσσηνία, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.
 • Δύο (2) ημεδαποί στη Μεσσηνία, για παράβαση της Νομοθεσίας περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας.
 • Δύο (2) ημεδαποί και ένας (1) αλλοδαπός στη Μεσσηνία, για παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού.
 • Τέσσερις (4) ημεδαποί ΡΟΜΑ στη Μεσσηνία, για παράνομο υπαίθριο εμπόριο.
 • Τρεις (3) αλλοδαποί στη Μεσσηνία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

Εξιχνιάστηκαν, μία (1) περίπτωση κλοπής σε κατάστημα στη Σπάρτη Λακωνίας, καθώς και τρεις (3) περιπτώσεις κλοπών σε αποθήκες σε τοπική κοινότητα του Δήμου Σπάρτης Λακωνίας.

Για τις υποθέσεις αυτές, σχηματίστηκαν δικογραφίες, από το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης, σε βάρος ενός (1) 17χρονου ημεδαπού και ενός (1) 15χρονου αλλοδαπού, υπηκόου Ρουμανίας, για κλοπή και από Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας Σπάρτης, σε βάρος τριών (3) ημεδαπών ΡΟΜΑ, ηλικίας 21, 20 και 21 ετών, για κλοπή, αντίστοιχα.  

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά εβδομήντα τέσσερις (74) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και μία (1) παράβαση του Υγειονομικού Κανονισμού, ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, το χρηματικό ποσό των -2.235- ευρώ, τρία (3) ζεύγη ζαριών και ένα φορτηγό όχημα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους κατά τόπο Εισαγγελείς.

Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν τόσο στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, όσο και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.