Συζήτηση παροχής ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση


Ομιλία Δαβάκη στη Βουλή κατά τη συζήτηση παροχής ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση


10/10/2014

Κατά τη διαδικασία της παροχής ψήφου εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση που έλαβε χώρα στη Βουλή, το λόγο έλαβε και ο Βουλευτής Λακωνίας κ. Θανάσης Δαβάκης.

 Ο κ. Δαβάκης στην ομιλία του έκανε αναφορά στο χρονοδιάγραμμα υλοποιήσης του σχεδίου ανάκαμψης της χώρας, όπως έχει εξαγγελθεί από τον Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά, εστιάζοντας την προσοχή του σε συγκεκριμένα μέτρα που θα ανακουφίσουν τους πολίτες, θα οδηγήσουν στην ανάπτυξη της χώρας και στην δημοσιονομική ανάκαμψη όπως για παράδειγμα τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία, την οριστική λύση του ζητήματος των πυρόπληκτων δανείων, το άνοιγμα της στρόφιγγας δανεισμού προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις  καθώς και τις φορολογικές ελαφρύνσεις που θα ανακουφίσουν τους πολίτες, όπως η μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης καθώς και το ζήτημα του ΕΝΦΙΑ.

Στη συνέχεια στηλίτευσε το δυσάρεστο φαινόμενο που παρατηρείται με τις δεσμεύσεις των επιδοτήσεων των αγροτών ή τις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ όταν υπάρχουν οφειλές από τους αγρότες προς τον ΟΓΑ, σημειώνοντας παράλληλα και την αναγκαιότητα για άμεση αποζημίωση των πληγέντων κτηνοτρόφων που τα ζώα τους πέθαναν από τον καταρροικό πυρετό.

Επιπλέον ο κ. Δαβάκης ανεφέρθη στο ζήτημα της αποκατάστασης των αποδοχών των εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας ενώ παράλληλα ζήτησε από τον Πρόεδρο της Βουλής, το Ελληνικό Κοινοβούλιο να «υιοθετήσει» τα παιδιά των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων που έχασαν πρόσφατα τη ζωή τους στο βωμό του καθήκοντος.