Ένωση Βιοκαλλιεργητών Π.Ε Λακωνίας


Το Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2014 συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Βιοκαλλιεργητών Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας. Συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τους Βιοκαλλιεργητές και μεταξύ των άλλων αποφασίστηκε ομόφωνα:

  1.        Να ξεκινήσει μια σειρά συναντήσεων με τους Δημάρχους της Λακωνίας, κάνοντας την αρχή την Πέμπτη 9/10/2014 από τον Δήμο Ευρώτα, που είναι και ο μόνος που έχει ανταποκριθεί έως σήμερα στο κάλεσμα της Ένωσης.
  2.        Να σταλεί εξώδικο προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης καλώντας το Υπουργείο για την άμεση και έντοκη καταβολή της οικονομικής ενίσχυσης που αφορά τα έτη 2012, 2013 και 2014. Επίσης θα γίνουν ενέργειες για την παράλληλη ενημέρωση του αρμοδίου γραφείου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του αρμόδιου Επιτρόπου.
  3.        Θα γίνουν ενέργειες ώστε οι συνάδελφοι Βιοκαλλιεργητές και λοιποί Αγρότες, να ανακαλέσουν τις εξουσιοδοτήσεις που εκβιαστικά υπέγραψαν κατά την διαδικασία συμπλήρωσης και κατάθεσης της ενιαίας ενίσχυσης (ΟΣΔΕ) προς την ΓΑΙΑ Α.Ε. Θυμίζουμε ότι οι συνάδελφοι μας σε Ισπανία και Ιταλία πλήρωσαν 7 και 9 ευρώ αντίστοιχα την στιγμή που εμείς πληρώσαμε από 35 έως 240 ευρώ. Τα χρήματα αυτά πρέπει άμεσα να επιστραφούν.
  4.        Τέλος, θα γίνουν προσπάθειες να ανατρέψουμε την αδικία εις βάρος των παλιών Βιοκαλλιεργητών όσον αφορά  την στρεμματική ενίσχυση που κάνει να λάβουν. Τα τερτίπια και οι αδικίες του αρμόδιου Υπουργείου πρέπει να τελειώσουν. Δεν υπάρχουν αγρότες δύο ταχυτήτων ή αλλιώς προνομιούχοι και μη.

 

                                                                                                      Σπάρτη, 07/10/2014

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος

Καραμπάσης Δημήτρης