Πυροσβεστική Υπηρεσία Αρεόπολης


Αντιμετωπίστηκαν και πάλι αποτελεσματικά οι πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν σε περιοχές του Δήμου Ανατολικής Μάνης

Την 06/10/2014 και περί ώρα 12:15 εκδηλώθηκε πυρκαγιά στην περιοχή «Τριανταφυλιά» του Δήμου Ανατολικής Μάνης.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Αρεόπολης κινητοποιήθηκε άμεσα με δύο (2) πυροσβεστικά οχήματα, με πλήρωμα τεσσάρων (4) πυροσβεστικών υπάλληλων και κατάσβησε πλήρως την πυρκαγιά στις 23:30 της ιδίας ημέρας.

Επίσης την ιδία ημέρα και ώρα 12:45 εκδηλώθηκε πυρκαγιά στην περιοχή «Δρύαλος» του Δήμου Ανατολικής Μάνης.

Και στην πυρκαγιά αυτή η Πυροσβεστική Υπηρεσία Αρεόπολης κινητοποιήθηκε άμεσα με πέντε (5)  πυροσβεστικά οχήματα, με πλήρωμα δέκα (10) αντρών την οποία συνέδραμαν δυνάμεις των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της Πυροσβεστικής Διοίκησης Ν. Λακωνίας θέτοντας την πυρκαγιά υπό πλήρη έλεγχο στις 23:20 και κατασβήνοντας την πλήρως στις 13:15 της επόμενης ημέρας.

Νέα πυρκαγιά ξέσπασε την ίδια ημέρα και ώρα 13:45 στην περιοχή «Φανερωμένη» η οποία κατασβήστηκε και αυτή στις 23:00 της ιδίας ημέρας από πυροσβεστικές δυνάμεις της Υπηρεσίας μας που επιχειρούσαν ήδη στην περιοχή του Δρύαλου Δήμου Ανατολικής Μάνης.

Επίσης τις Πυροσβεστικές δυνάμεις συνέδραμε και ο Δήμος Ανατολικής Μάνης με την διάθεση υδροφόρων οχημάτων και υπαλλήλων των υπηρεσιών του.

Ακόμη στις ανωτέρω πυρκαγιές επιχείρησαν δύο (2) αεροσκάφη τύπου PZL κάνοντας συνεχώς ρίψεις στα μέτωπα των πυρκαγιών.

Επικεφαλής συντονισμού των επίγειων και εναερίων μέσων που επιχειρούσαν στις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν στις ανωτέρω περιοχές, τέθηκε ο Περιφερειάρχης Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Πελοποννήσου κ. Γιόβας Κωνσταντίνος.

Από τις πυρκαγιές αποτεφρώθηκαν συνολικά είκοσι (20) στρέμματα κυρίως αγροτικής και δασικής έκτασης.

Επίσης την ίδια ημερομηνία και περί ώρα 19:11 εκδηλώθηκε πυρκαγιά που επεκτάθηκε σε μικρή έκταση, στην περιοχή «Παχιάνικα» του Δήμου Ανατολικής Μάνης.

Τα αίτια των πυρκαγιών ερευνώνται από το Ανακριτικό Γραφείο της Υπηρεσίας.

Ο Διοικητής

Μιχαλόπουλος Π. Ευθύμιος

Πυραγός