Κατηχητικό Σχολείο Κοκκινορράχης


Ξεκίνησαν τα μαθήματα του Κατηχητικού Σχολείου Κοκκινορράχης

Με κατάνυξη και πολύ χαρά ξεκίνησαν την Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014 τα μαθήματα του Κατηχητικού Σχολείου Κοκκινορράχης στον ιστορικό Βυζαντινό Ναό του Αγίου Νικολάου της ενορίας.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, τελέσθηκε ο Αγιασμός ενώ η κατηχήτρια και νηπιαγωγός κ. Δέσποινα Κουκούτση Παπαδοπούλου απευθύνθηκε προς τους γονείς και τα παιδιά και τους ομίλησε για την διαπαιδαγώγηση των παιδιών και τι προσφέρει το κατηχητικό στην όλη προσωπικότητα των νέων.

Αμέσως μετά, με την συνοδεία των  γονέων, της κ. Δέσποινας Παπαδοπούλου και των άλλων δύο κατηχητών, της θεολόγου κ. Ελβίνας Λάτση και του φοιτητή κ. Νικολάου Γιάνναρη πραγματοποίησαν την πρώτη κατηχητική δράση για εφέτος.

Επισκέφθηκαν την Κουμαντάρειο Πινακοθήκη, όπου ξεναγήθηκαν στην πολύ ενδιαφέρουσα έκθεση με τις συντηρημένες βυζαντινές εικόνες της Βαμβακούς Λακωνίας. Εκεί ήρθαν ποιο κοντά στον Θεό, έμαθαν για την αγιογραφία και την τεχνική της, πήραν τα απαραίτητα θεολογικά μηνύματα που μας προσφέρουν οι εικόνες, και τέλος διδάχθηκαν για την διαδικασία συντήρησης τους.

Η πρώτη αυτή εξόρμηση τους, ολοκληρώθηκε με την απόλαυση ενός ζεστού καφέ στην όμορφη πλατεία της Σπάρτης. Καλή κατηχητική χρονιά.