Δήμος Σπάρτης : Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου - 9/2/2011


 

Συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Σπάρτης.


Τακτική δημόσια συνεδρίαση στο Δημοτικό Κατάστημα (αίθουσα συνεδριάσεων) στη Σπάρτη πραγματοποιήθηκε την 9η Φεβρουαρίου 2011 ημέρα Τετάρτη.

«Πολιτική μας θέση είναι να μην υπάρξει αύξηση των τελών», τόνισε ο Δήμαρχος Σπάρτης κ. Σταύρος Αργειτάκος κατά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Κατά τη συζήτηση των θεμάτων ημερήσιας διάταξης:

* Ομόφωνα ψηφίστηκε να ανακηρυχθεί το 2012 ως Έτος Νικηφόρου Βρεττάκου. Εισηγητής του θέματος ήταν ο Δήμαρχος κ. Αργειτάκος, ο οποίος ανέγνωσε έγγραφο του Εφορευτικού Συμβουλίου της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Σπάρτης προς το Υπουργείο Πολιτισμού και προς τον Δήμο Σπάρτης.

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη προγραμματίζει εκδηλώσεις σε συνεργασία με πνευματικούς φορείς, με αφορμή τη συμπλήρωση 100 ετών από τη γέννηση του Νικηφόρου Βρεττάκου και 21 ετών από το θάνατό του.

«Το Δημοτικό Συμβούλιο είναι το ελάχιστο που μπορεί να κάνει για το μεγαλείο του ποιητή της ειρήνης», σημείωσε ο κ. Αργειτάκος.

* Σχετικά με τη συγκρότηση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης (όργανο με συμβουλευτική δυνατότητα), αποφασίστηκε να δοθεί προθεσμία μέχρι το τέλος του μήνα για την εκδήλωση ενδιαφέροντος και η συζήτηση του θέματος αναβλήθηκε.

* Επίσης το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε τη συγκρότηση Επιτροπής Τουρισμού για την επεξεργασία και εισήγηση στο Δημοτικό Συμβούλιο θεμάτων Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου

* Στη συνέχεια ορίστηκε από τον Δήμαρχο Σπάρτης, ως εκπρόσωπος στη γενική συνέλευση των μετόχων της Αναπτυξιακής Πάρνωνα. Αναπτυξιακής Ανώνυμης Εταιρείας Ο.Τ.Α. ο αντιδήμαρχος κ. Γεώργιος Κοκκίνης με αναπληρωτή τον δημοτικό σύμβουλο της πλειοψηφίας κ. Γιάννη Ατσάλα.

* Εκπρόσωπος του Δήμου στο Συλλογικό Όργανο με την επωνυμία «Κοινή Επιτροπή που συνιστάται με το άρθρο 9 της προγραμματικής Σύμβασης που υπεγράφη από τις 4-12-2002 μεταξύ του Δήμου Σπάρτης, της  Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς: «Για την παρακολούθηση υλοποίησης της προγραμματικής σύμβασης καθώς και για τον έλεγχο της εύρυθμης λειτουργίας του Μουσείου της Ελιάς και του Ελληνικού λαδιού», ορίστηκε από τον Δήμαρχο ο δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας κ. Δημήτρης Καραχάλιος με αναπληρωτή τον κ. Χρήστο Μακρή, μέλος της Δημοτικής Κοινότητας Σπάρτης.

Στο σημείο αυτό ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Χρήστος Πλειώτας επικαιροποίησε και υπενθύμισε τη δέσμευση του Δημοτικού Συμβουλίου Σπαρτιατών να τιμήσει τον πρώην Δήμαρχο Σπαρτιατών κ. Δημοσθένη Ματάλα. Σημειώνεται ότι ο κ. Ματάλας ήταν εκπρόσωπος του Δήμου στο εν λόγω συλλογικό όργανο.

 Από τη συνεδρίαση απουσίασε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Κώστας Φούρκας.

 

 

 

 

 

πηγή : Εφημερίδα Παρατηρητής της Λακωνίας

φωτο :Φωτεινή Μακεδονοπούλου