Πυροσβεστική Υπηρεσία Αρεόπολης


Αντιμετωπίστηκαν αποτελεσματικά οι πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν σε περιοχές του Δήμου Ανατολικής Μάνης

Την 26/09/2014 και περί ώρα 06:10 εκδηλώθηκε πυρκαγιά στην περιοχή «Βαχού» του Δήμου Ανατολικής Μάνης στην οποία επιχείρησαν πέντε (5) πυροσβεστικοί υπάλληλοι με δύο (2) πυροσβεστικά οχήματα, η οποία επεκτάθηκε σε μικρή έκταση είκοσι (20) τετραγωνικών μέτρων και η οποία κατασβήστηκε πλήρως στις 07:50 της ιδίας ημερομηνίας.

Την ίδια ημερομηνία και περί ώρα 21:25 εκδηλώθηκε πυρκαγιά στην περιοχή «Σταυρός Βαχού» του Δήμου Ανατολικής Μάνης. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Αρεόπολης κινητοποιήθηκε άμεσα με τρία (3)  πυροσβεστικά οχήματα,  με πλήρωμα επτά (7) αντρών και κατέσβησε την πυρκαγιά στις 22:00 της ιδίας ημέρας. Από την πυρκαγιά κάηκε έκταση πενήντα (50) τετραγωνικών μέτρων.

Επίσης την 27-09-2014 και ώρα 12:34 εκδηλώθηκε πυρκαγιά στην περιοχή «Τσικαλιά» Δήμου Ανατολικής Μάνης στην οποία επιχείρησαν πέντε (5) πυροσβεστικά οχήματα και ένα (1) επιβατηγό με  (13) πυροσβεστικούς υπαλλήλους της Υπηρεσίας μας, την οποία συνέδραμαν  δυνάμεις των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της Πυροσβεστικής Διοίκησης Ν. Λακωνίας. Στην ανωτέρω πυρκαγιά επιχείρησαν κάνοντας συνεχώς ρίψεις στο μέτωπο της πυρκαγιάς δύο (2) αεροσκάφη τύπου PZL. Από την πυρκαγιά αποτεφρώθηκαν σαράντα (40) στρέμματα δασικής έκτασης. Η πυρκαγιά τέθηκε και αυτή υπό πλήρη έλεγχο την ίδια ημέρα και περί ώρα 23:55 και κατασβήστηκε πλήρως στις 08:05 της επομένης ημέρας.

Επικεφαλής συντονισμού των επίγειων και εναερίων μέσων, που επιχειρούσαν στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην ανωτέρω περιοχή, τέθηκε ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αρεόπολης Πυραγός Μιχαλόπουλος Ευθύμιος.

Ακόμη στις 27-09-2014 και περί ώρα 21:29 εκδηλώθηκε νέα πυρκαγιά στην περιοχή «Γιάλια» Δήμου Ανατολικής Μάνης  η οποία επεκτάθηκε σε μικρή έκταση και η οποία κατασβήστηκε πλήρως στις 23:25 της ιδίας ημερομηνίας. Τα αίτια των ανωτέρω πυρκαγιών ερευνώνται από το Ανακριτικό Γραφείο της Υπηρεσίας.

Ο Διοικητής

Μιχαλόπουλος Π. Ευθύμιος

Πυραγός