Πυροσβεστική Υπηρεσία Αρεόπολης


Αντιμετωπίστηκαν αποτελεσματικά οι πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν σε περιοχές του Δήμου Ανατολικής Μάνης

Την 17/09/2014 και περί ώρα 13:28 εκδηλώθηκε πυρκαγιά στην περιοχή «Φανερωμένη» του Δήμου Ανατολικής Μάνης.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Αρεόπολης κινητοποιήθηκε άμεσα με το σύνολο σχεδόν των πυροσβεστικών οχημάτων και υπαλλήλων της Υπηρεσίας μας, την οποία συνέδραμαν και δυνάμεις  των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της Πυροσβεστικής Διοίκησης Ν. Λακωνίας (συνολικά 11 οχήματα με 28 άνδρες πλήρωμα).  Ακόμη κινητοποιήθηκε άμεσα ομάδα πεζοπόρου τμήματος (9) εννέα ανδρών από την Π.Ε.Π.Υ.Δ. Πελοποννήσου.

Επίσης τις πυροσβεστικές  δυνάμεις συνέδραμαν σημαντικά και σε αυτήν την πυρκαγιά, ο Δήμος Ανατολικής Μάνης με διάθεση υδροφόρων οχημάτων και υπαλλήλων των Υπηρεσιών του. Η πυρκαγιά τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο στις 17-08-2014 και περί ώρα 22:00 και κατασβήστηκε πλήρως στις 09:05 της επομένης ημέρας. Από την πυρκαγιά αποτεφρώθηκαν δεκαπέντε (15) στρέμματα δασικής έκτασης.

Επίσης την αυτή ημερομηνία και ώρα 14:10 εκδηλώθηκε πυρκαγιά στην περιοχή «Χαριά» Δήμου Ανατολικής Μάνης  στην οποία επιχείρησαν τέσσερα (4) πυροσβεστικά οχήματα με εννέα (9)πυροσβεστικούς υπαλλήλους της Υπηρεσίας μας. Η πυρκαγιά τέθηκε και αυτή υπό  πλήρη έλεγχο στις 17-08-2014 και περί ώρα 22:00 και κατασβήστηκε πλήρως στις 09:00 της επομένης ημέρας, καίγοντας είκοσι (20) στρέμματα δασικής έκτασης. Και στις δύο ανωτέρω πυρκαγιές επιχείρησαν κάνοντας συνεχώς ρίψεις στα μέτωπα των πυρκαγιών δύο (2) αεροσκάφη τύπου PZL καθώς και ένα (1) ελικόπτερο. Επικεφαλής συντονισμού  των επίγειων και εναερίων μέσων που επιχειρούσαν και στις δύο πυρκαγιές τέθηκε ο Διοικητής της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Πελοποννήσου κ. Γιόβας Κωνσταντίνος. Τα αίτια των ανωτέρω πυρκαγιών ερευνώνται από το Ανακριτικό Γραφείο της Υπηρεσίας μας.

Ακόμη την ίδια ημέρα και ώρα 19:00 εκδηλώθηκε πυρκαγιά στην περιοχή «Καρυούπολη» Δήμου Ανατολικής Μάνης. Η αιτία της πυρκαγιάς οφείλετε σε εμπρησμό από αμέλεια αλλοδαπού ατόμου, ο όποιος εκτελούσε μελισσοκομικές εργασίες και ο οποίος συνελήφθη από άντρες του Ανακριτικού Γραφείου της Υπηρεσίας μας με την διαδικασία του αυτοφώρου.

Ο Διοικητής

Μιχαλόπουλος Π. Ευθύμιος

Πυραγός