Ιερά Μητρόπολις Μονεμβασίας & Σπάρτης - 8/9/2020


Το Γενέσιον της Θεοτόκου σε Ι.Μ Παναγίας Φανερωμένης Αναβρυτής και Ι.Ν Παναγίας Γιάτρισσας Κοκκινόραχης

Με εκκλησιαστική λαμπρότητα και παρουσία πλήθους πιστών από την ευρύτερη περιοχή πανηγύρισε, κατά την εορτή του Γενεσίου της Θεοτόκου, η Ιερά Μονή Παναγίας Φανερωμένης Αναβρυτής, η οποία αποτελεί μετόχι της Ιεράς Μονής Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων Σπάρτης.

Το απόγευμα της παραμονής (7/9/2020) τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας  χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ. Ευσταθίου και με τη συμμετοχή της αδελφότητας της Ι.Μ Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων, με επικεφαλής τον Ηγούμενο, Πανοσ. Αρχ. Εφραίμ Μιλτιάδου, καθώς και κληρικών όμορων Ενοριών.

Ο σεπτός Ποιμενάρχης μας, στην μεστή νοημάτων ομιλία του, ανέλυσε στίχους από το απολυτίκιο της γέννησης της Υπεραγίας Θεοτόκου, ενώ ευχήθηκε η Παναγία μας να μας προστατεύει, να μας εμψυχώνει και να μας καθοδηγεί κατά τις αποκαλυπτικές ημέρες που βιώνουμε.

Την κυριώνυμη ημέρα της εορτής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας τέλεσε το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας στον πανηγυρίσαντα Ι.Ν Παναγίας Γιάτρισσας Κοκκινόραχης και ομίλησε επίκαιρα στους ευλαβείς χριστιανούς.

=====