Ιερά Μητρόπολις Μονεμβασίας & Σπάρτης


Πλήθος πιστών στον Πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό στην Ι.Μ Παναγίας Φανερωμένης Αναβρυτής


Τη Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014 η Εκκλησία μας εόρτασε με την πρέπουσα λαμπρότητα το Γενέσιον της Θεοτόκου. Στην Ιερά Μητρόπολη μας, όπως κάθε χρόνο, πανηγύρισε η Ιερά Μονή Παναγίας Φανερωμένης, που βρίσκεται πλησίον της Αναβρυτής σε μία πανέμορφη και γραφική γωνιά του Ταϋγέτου.

Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε, σε κλίμα κατάνυξης, Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετά αρτοκλασίας χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου και με την συμμετοχή πλειάδας κληρικών της περιοχής και των ιερομονάχων της Ιεράς Μονής των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων της οποίας μετόχι είναι η Ιερά Μονή Φανερωμένης.

Επίκαιρα μίλησε ο Πανοσ. Αρχιμανδρίτης π. Ευστάθιος Πορφύρης, ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως μας, ο οποίος με γλαφυρό τρόπο αναφέρθηκε στο χαρμόσυνο γεγονός της γεννήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου και στη σημασία που έχει αυτή για τους ανθρώπους της εποχής μας και την Ορθόδοξη πίστη μας.

Αξίζει να επισημάνουμε ότι στην Ιερά Μονή Φανερωμένης συνέρευσε, τόσο την παραμονή όσο και ανήμερα της εορτής, πλήθος πιστών, για να καταθέσει μέσω της προσευχής στην Υπεραγία Θεοτόκο την αγάπη, την πίστη, τις αγωνίες και τις προσδοκίες του.

 

 

πηγή : Ιερά Μητρόπολις Μονεμβασίας και Σπάρτης