Αστυνομικό Δελτίο


Εξιχνιάστηκαν έντεκα περιπτώσεις κλοπών και απόπειρας κλοπής σε κυλικεία και καταστήματα στη Σπάρτη

Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής -  Συνολικά από την εγκληματική τους δράση, είχαν αφαιρέσει χρήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, προϊόντα και αντικείμενα, που η αξία τους ξεπερνά τις 4.000 ευρώ

Εξιχνιάστηκαν, μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, δέκα (10) περιπτώσεις διαρρήξεων-κλοπών και μία (1) απόπειρα κλοπής, σε κυλικεία και καταστήματα, στη Σπάρτη Λακωνίας.

Για τις υποθέσεις αυτές, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο (2) ημεδαπών ηλικίας 24 και 16 ετών αντίστοιχα, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της μεθοδικής έρευνας του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, προέκυψε ότι οι ανωτέρω, διέπραξαν τις παρακάτω περιπτώσεις διαρρήξεων-κλοπών και απόπειρα κλοπής, στη Σπάρτη Λακωνίας:

  • Νυχτερινές ώρες της 15/16.1.2014, διέρρηξαν δύο (2) κυλικεία σχολικών συγκροτημάτων και αφαίρεσαν χρήματα και διάφορα είδη διατροφής.
  • Νυχτερινές ώρες της 25/26.2.2014, διέρρηξαν κυλικείο σχολικού συγκροτήματος και αφαίρεσαν διάφορα είδη διατροφής.
  • Νυχτερινές ώρες της 11/12.3.2014, διέρρηξαν κυλικείο σχολικού συγκροτήματος και αφαίρεσαν διάφορα είδη διατροφής.
  • Την 27.1.2014 και πρώτες πρωινές ώρες, ο 24χρονος, διέρρηξε δύο (2) καταστήματα  ημεδαπών και αφαίρεσε χρήματα.
  • Νυχτερινές ώρες της 20/21.2.2014, ο 24χρονος, διέρρηξε κατάστημα ημεδαπού και αφαίρεσε χρήματα.
  • Την 4.3.2014 και πρώτες πρωινές ώρες, ο 24χρονος, διέρρηξε κατάστημα  ημεδαπού και αφαίρεσε χρήματα, ένα φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή και μία ηλεκτρονική συσκευή.
  • Την 23.3.2014 και πρώτες πρωινές ώρες, ο 24χρονος, διέρρηξε κατάστημα  ημεδαπού και αφαίρεσε ένα κινητό τηλέφωνο, ενώ διέρρηξε ακόμη ένα κατάστημα ημεδαπού, χωρίς ωστόσο να αφαιρέσει κάτι.
  • Κατά το χρονικό διάστημα από την 12.1.2014 το βράδυ, έως την 14.1.2014 το απόγευμα, ο 16χρονος, διέρρηξε κατάστημα ημεδαπού και αφαίρεσε αθλητικό υλικό.

Από την παραπάνω εγκληματική τους δράση, είχαν αφαιρέσει χρήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, προϊόντα και αντικείμενα, που η αξία τους ξεπερνά τις 4.000 ευρώ, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες τους.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σπάρτης.

Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφάλειας Σπάρτης, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.