ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΥΦΟΣ : ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ Γ. Ν. ΣΠΑΡΤΗΣ.


 

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΓΕΝ. ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΣΠΑΡΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ Ι. ΚΟΥΦΟΥ

ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΙΜΑΤΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΤΗ ΣΠΑΡΤΗ.

 

Σπάρτη, 4 / 2 / 2011

Με ιδιαίτερη χαρά καλωσορίζουμε απόψε εδώ στη Σπάρτη, την Ελληνική Αιματολογική Εταιρεία και χαιρετίζουμε θερμά τις εκδηλώσεις της που θα υλοποιηθούν για ένα διήμερο στην πόλη μας με στόχο την ενημέρωση του πληθυσμού τόσο για την αξία της εθελοντικής αιμοδοσίας, όσο και του εθελοντή δότη μυελού των οστών στη χώρα μας.

            Ζούμε σε μια εποχή που οι ανάγκες της πατρίδας μας σε αίμα ολοένα και αυξάνονται. Καθημερινά πολλοί συνάνθρωποί μας έχουν ανάγκη από τη δική μας εθελοντική προσφορά ώστε να κατορθώσουν να κερδίσουν τη μάχη για τη ζωή. Ανάμεσά τους τραυματίες – κυρίως από την άδικη μάστιγα της χώρας, τα τροχαία ατυχήματα – ασθενείς με αιματολογικά και ογκολογικά προβλήματα, έγκυες με επιπλοκές κατά τον τοκετό και πάσχοντες από Μεσογειακή Αναιμία. Εντούτοις τα ποσοστά της εθελοντικής αιμοδοσίας στη χώρα μας, παραμένουν ακόμα ιδιαίτερα χαμηλά. Είναι γνωστό ότι δεν υπάρχει διαθέσιμο υποκατάστατο του αίματος. Το ανθρώπινο αίμα δεν μπορεί να παρασκευασθεί και μόνο ο άνθρωπος μπορεί να προσφέρει αίμα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ανθρώπους. Κάτω από αυτή την επιτακτική ανάγκη, το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, στηρίζει έμπρακτα τον καθημερινό αγώνα των εθελοντών, είτε πρόκειται για συλλογικούς φορείς, είτε για μεμονωμένα άτομα και ενισχύει με κάθε δυνατό τρόπο τις προσπάθειες ενημέρωσης του πληθυσμού για τη σημασία της ενημέρωσης και του εθελοντισμού.

            Ιδιαίτερα το Γενικό Νοσοκομείο Σπάρτης - που έχω την τιμή να εκπροσωπώ - μέσω του Τμήματος Αιμοδοσίας, εξασφαλίζει εθελοντικά προσφερόμενο αίμα σε ποσοστό περίπου 60% συγκριτικά με αυτό που ισχύει πανελλαδικά και ανέρχεται  περίπου στο 45%. Τα ενθαρρυντικά αυτά ποσοστά, οφείλονται στην καλή οργάνωση του Τμήματος Αιμοδοσίας, παρά τα προβλήματα υποστελέχωσής του σε προσωπικό, στην ύπαρξη και δράση αιμοδοτικών συλλόγων στο Νομό μας και οπωσδήποτε στην ευαισθητοποίηση και διάθεση προσφοράς των Λακώνων πολιτών προς το συνάνθρωπο.

            Τέλος, είμαστε αισιόδοξοι ότι με τη συνεχή ενημέρωση και δράση των θεσμικών φορέων και των συνειδητών εθελοντών θα διαδοθεί παντού το μήνυμα της Εθελοντικής Αιμοδοσίας και της δωρεάς οργάνων σώματος και μυελού των οστών, έτσι ώστε να κατορθώσουμε κάποτε κι εμείς να καλύψουμε τις ανάγκες της χώρας μας με αίμα από εθελοντική προσφορά.

Σας ευχαριστούμε που ήρθατε στην πόλη μας και σας ευχόμαστε καλή επιτυχία στο έργο σας !

Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ Γ. Ν. ΣΠΑΡΤΗΣ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ  Ι. ΚΟΥΦΟΣ

    

 

 

 

 

To Aρθρο αυτό αναγνώστηκε 13614 φορές  (Εως 13/2/2011, 11:00 πμ. Powered by web1counter , Urchin Software and Google Analytics).