Αγροτικά θέματα.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Υποβολή αιτήσεων χορήγησης ενίσχυσης στο Πρόγραμμα Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων «Ετήσιο 2011»

            Ο ΕΛ.Γ.Α. με ανακοίνωση του καλεί τους ενδιαφερόμενους παραγωγούς να υποβάλουν αιτήσεις από Δευτέρα 1-9-2014 έως και Τρίτη  30-9-2014, για το σύνολο των γεωργοκτηνοτροφικών τους εκμεταλλεύσεων που ζημιώθηκαν από δυσμενείς καιρικές συνθήκες κατά τη χρονική περίοδο Ιανουάριος – Δεκέμβριος  2011 (Πρόγραμμα Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων «Ετήσιο 2011»).

            Για το Δήμο Σπάρτης έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα ως ζημιογόνα αίτια και μπορούν να υποβληθούν αιτήσεις μόνο για απώλεια φυτικής παραγωγής για:

1. Την καλλιέργεια εσπεριδοειδών (πορτοκάλια, μανταρίνια, γκρέιπ φρούτ) για ζημιά που προκλήθηκε από τον παγετό στις 10-03-2011,

2. Την καλλιέργεια ελιές καλαμών – επιτραπέζιες για ζημιά που προκλήθηκε από το ίδιο ζημιογόνο αίτιο.

Οι αιτήσεις (φάκελος με τα απαραίτητα δικαιολογητικά) θα υποβάλλονται ατελώς στους ανταποκριτές ΕΛΓΑ, από 08:00 -14:00 (εργάσιμες ημέρες) έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2014, στις έδρες των Δημ. Ενοτήτων (ανάλογα με την έδρα της εκμετάλλευσης) ως εξής: Σπάρτη (παλαιό Δημαρχείο), Μαγούλα (παλιό κοινοτικό γραφείο), Ξηροκάμπι, Σελλασία, Γκοριτσά, Καστόρι, Καρυές.

            Τα σχετικά έντυπα (αναλυτική ανακοίνωση ΕΛΓΑ, ΚΥΑ, δικαιούχοι, απαραίτητα δικαιολογητικά, προϋποθέσεις κλπ) έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου Σπάρτης (www.sparti.gov.gr), στα δημοτικά καταστήματα, τα ΚΕΠ, Γραφείο Δημότη και στην ιστοσελίδα ΕΛΓΑ (www.elga.gr), όπου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν αναλυτικές πληροφορίες.

 

                                                                                                ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΣΠΑΡΤΗΣ