Αστυνομική επιχείρηση στη Λακωνία


Αστυνομική επιχείρηση για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στη Λακωνία 

 Συνελήφθησαν δεκαπέντε (15) άτομα, προσήχθησαν σαράντα εννέα (49) και έγινε έλεγχος σε διακόσια δεκαεννέα (219) - Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε εκατόν είκοσι οκτώ (128) οχήματα και βεβαιώθηκαν συνολικά πενήντα επτά (57) παραβάσεις - Εξιχνιάστηκε μία (1) υπόθεση απόπειρας κλοπής σε Ιερό Ναό, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός 17χρονου ημεδαπού

 Οι αστυνομικοί έλεγχοι στοχεύουν στην πρόληψη, αλλά και στην καταστολή της εγκληματικότητας

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε στις 4.9.2014, αστυνομική επιχείρηση στην ευρύτερη περιοχή της Λακωνίας, η οποία οργανώθηκε και υλοποιήθηκε από την Διεύθυνση Αστυνομίας Λακωνίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε διακόσια δεκαεννέα (219) άτομα, εκ των οποίων εκατόν πενήντα τέσσερα (154) ήταν ημεδαποί και εξήντα πέντε (65) ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε εκατόν είκοσι οκτώ (128) οχήματα.

Επιπλέον, προσήχθησαν συνολικά σαράντα εννέα (49) άτομα, από τα οποία τριάντα (30) ήταν ημεδαποί και δεκαεννέα (19) ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν δεκαπέντε (15) άτομα.

Πιο αναλυτικά:

  • Ένας (1) ημεδαπός ΡΟΜΑ, για διακεκριμένη κλοπή.
  • Τέσσερις (4) ημεδαποί, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
  • Εννέα (9) ημεδαποί, για παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού.
  • Ένας (1) αλλοδαπός, ο οποίος διέμενε παράνομα στη χώρα και σε βάρος του θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής του.

Εξιχνιάστηκε, μία (1) περίπτωση απόπειρας κλοπής, σε Ιερό Ναό στη Σπάρτη Λακωνίας, ενώ για την υπόθεση αυτή, σχηματίστηκε δικογραφία από το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης σε βάρος ενός (1) 17χρονου ημεδαπού, για απόπειρα κλοπής.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά τριάντα πέντε (35) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, δεκαεννέα (19) παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού, καθώς και τρείς (3) παραβάσεις του Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού.    

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους κατά τόπο αρμόδιους Εισαγγελείς.

Οι δράσεις αυτές, είναι στοχευμένες και αποσκοπούν στην πρόληψη, αλλά και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.