Παρέμβαση Δαβάκη για τη λειτουργία των ΕΛ.ΤΑ.


 

 

 

Παρέμβαση Θανάση Δαβάκη στη Βουλή, για τη συνέχιση της λειτουργίας

των υποκαταστημάτων των ΕΛ.ΤΑ. στο Γεράκι και τις Κροκεές.

 

Τη συνέχιση της λειτουργίας των υποκαταστημάτων των ΕΛ.ΤΑ. στο Γεράκι και τις Κροκεές, ζητά ο κ. Δαβάκης με παρέμβαση του στη Βουλή προς τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Δημήτρη Ρέππα.

Ο κ. Δαβάκης μετέφερε στον κ. Υπουργό τις αντιδράσεις των κατοίκων των Κροκεών και του Γερακίου, καλώντας τον να επανεξετάσει το σοβαρότατο ζήτημα που έχει ανακύψει με τη διακοπή λειτουργίας των υποκαταστημάτων των ΕΛ.ΤΑ στις δύο περιοχές, η οποία και δημιουργεί προβλήματα στην εξυπηρέτηση των κατοίκων.

Όπως αναφέρει στην Ερώτηση του ο κ. Δαβάκης «οι επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας, όπως τα ΕΛ.ΤΑ., είναι σύμφυτες με την περιφερειακή ανάπτυξη και την εξυπηρέτηση των πολιτών.

Τα ΕΛ.ΤΑ, ως ζωτική υπηρεσία της υπαίθρου, δεν μπορούν να κινούνται στη λογική μόνο του κέρδους. Συνιστούν μια ανθρωποκεντρική υπηρεσία εξυπηρέτησης των πολιτών που πρέπει να υπάρχει σε κάθε γεωγραφική ενότητα των πρώην Καποδιστριακών δήμων.

Η πολιτική των συγχωνεύσεων των υποκαταστημάτων των ΕΛ.ΤΑ. χωρίς διάλογο, βρίσκει αντίθετους τους κατοίκους του Γερακίου και των Κροκεών.»

Ολοκληρώνοντας την παρέμβαση του ο κ. Δαβάκης καλεί τον κ. Υπουργό να προχωρήσει άμεσα στις ενέργειες που απαιτούνται για την επαναλειτουργία των ΕΛ.ΤΑ του Γερακίου και των Κροκεών.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 To Aρθρο αυτό αναγνώστηκε 12862 φορές  (Εως 13/2/2011, 11:00 μμ. Powered by web1counter , Urchin Software and Google Analytics).