Αστυνομικό Δελτίο


Αστυνομική επιχείρηση για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στη Λακωνία

Συνελήφθησαν δέκα (10) άτομα, προσήχθησαν είκοσι (20) και έγινε έλεγχος σε εκατόν ενενήντα έξι (196)

Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε εκατόν είκοσι τρία (123) οχήματα και βεβαιώθηκαν συνολικά τριάντα επτά (37) παραβάσεις

Εξιχνιάστηκαν τρεις (3) υποθέσεις κλοπών και απόπειρας σε οικίες, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός αλλοδαπού

Οι αστυνομικοί έλεγχοι στοχεύουν στην πρόληψη, αλλά και στην καταστολή της εγκληματικότητας

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε στις 31.7.2014, αστυνομική επιχείρηση στην ευρύτερη περιοχή της Λακωνίας, η οποία οργανώθηκε και υλοποιήθηκε από Αστυνομικές Υπηρεσίες της Λακωνίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου και της Περιφερειακής Διεύθυνσης Ασφαλείας Πελοποννήσου.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε εκατόν ενενήντα έξι (196) άτομα, εκ των οποίων εκατόν δεκαεπτά (117) ήταν ημεδαποί και εβδομήντα εννέα (79) ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε εκατόν είκοσι τρία (123) οχήματα.

Επιπλέον, προσήχθησαν συνολικά είκοσι (20) άτομα, από τα οποία εννέα (9) ήταν ημεδαποί και έντεκα (11) ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν δέκα (10) άτομα.

Πιο αναλυτικά:

Ένας (1) αλλοδαπός, για πλαστογραφία.

Μία (1) ημεδαπή, για παράβαση του Υγειονομικού Κανονισμού.

Δύο (2) ημεδαποί, για παραβίαση δικαστικής απόφασης.

Δύο (2) ημεδαποί, για καταδικαστικά έγγραφα.

Τέσσερις (4) αλλοδαποί, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

Εξιχνιάστηκαν, τρεις (3) υποθέσεις κλοπών και απόπειρας κλοπής, σε οικίες στην Πολοβίτσα Λακωνίας, ενώ για τις υποθέσεις αυτές, σχηματίστηκε δικογραφία, από το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης σε βάρος ενός (1) 31χρονου αλλοδαπού υπηκόου Αλβανίας, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά τριάντα έξι (36) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και μία (1) παράβαση του Υγειονομικού Κανονισμού.    

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους κατά τόπο αρμόδιους Εισαγγελείς.

Οι δράσεις αυτές, είναι στοχευμένες και αποσκοπούν στην πρόληψη, αλλά και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.