Τραγωδία στο αεροδρόμιο Σπάρτης


Τραγωδία στο Αεροδρόμιο Σπάρτης : Δύο νεκροί από πτώση ιδιωτικού αεροσκάφους.


Το Σάββατο 26/7/2014 ιδιωτικό, αμφίβιο αεροσκάφος, στο οποίο επέβαιναν δύο ημεδαποί, ηλικίας 52 και 35 ετών, κατά την στιγμή της απογείωσης του από αεροδιάδρομο του αεροδρομίου Σπάρτης, κατέπεσε με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό των επιβαινόντων.

Στο σημείο μεταβαίνει ειδική επιτροπή για την διερεύνηση αεροπορικών ατυχημάτων της Πολιτικής Αεροπορίας.

Προανάκριση ενεργείται από το Α.Τ. Σπάρτης.

=============

Διαβάστε παρακάτω την επίσημη ανακοίνωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σπάρτης

Επιχείρηση απεγκλωβισμού στις 10:21 σήμερα (26/7/2014), πραγματοποίησε η Υπηρεσία μας, πλησίον του αεροδρομίου Λευκοχώματος στη Σπάρτη.

Κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες το ιδιωτικό αεροσκάφος τύπου AVENTURA II, διθέσιο υπέρ ελαφρού τύπου αμφίβιο στο οποίο επέβαιναν ο Χ.Δ. ετών 52 και ο Χ.Π. ετών 35, προσέκρουσε σε ελαιώνα πλησίον του αεροδρομίου.

Η κινητοποίηση της Υπηρεσίας μας υπήρξε άμεση. Συνολικά στο συμβάν έλαβαν μέρος δεκατέσσερις (14) πυροσβέστες με πέντε (5) οχήματα  οι οποίοι απεγκλώβισαν τους πιλότους και τους παρέδωσαν σε δύο (2) ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ.

Το όλο έργο συντόνιζε αρχικά ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ν. Λακωνίας Πύραρχος κ. Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος, έως ότου αφίχθη ο Διοικητής Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πελοποννήσου Αρχιπύραρχος κ. Κωνσταντίνος Γιόβας ο οποίος και ανέλαβε εξ ολοκλήρου το συντονισμό.

Ο   Διοικητής

Κωνσταντίνος Ν. Γιαννόπουλος

Πύραρχος

=============

Διαβάστε παρακάτω την επίσημη ανακοίνωση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ)

Σε συνέχεια του ατυχήματος που συνέβη στη πτήση αμφίβιου υπερελαφρού αεροσκάφους, τύπου AVENTURA, ιταλικού νηολογίου, η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας ανακοινώνει τα ακόλουθα:

1) Το αεροσκάφος απογειώθηκε από πεδίο, μη αδειοδοτημένο από την ΥΠΑ, για πτήσεις πολιτικών αεροσκαφών.

2) Δεν κατετέθη, από τον υπεύθυνο για την πτήση χειριστή, σχέδιο πτήσης, ως όφειλε.

3) Δεν υπήρξε καμία επικοινωνία με την Υπηρεσία μας.

4) Στον τόπο του ατυχήματος, μετά από συνεννόηση με την ΥΠΑ, μετέβησαν ήδη, εκπρόσωποι της Επιτροπής Διερεύνησης Ατυχημάτων και Ασφάλειας Πτήσεων, αρμόδιας για την διακρίβωση των συνθηκών και αιτιών του ατυχήματος.

5) Η Διοίκηση της ΥΠΑ εκφράζει τα συλλυπητήρια της, στους οικείους των θυμάτων.

==============