Μουσικός Σύνδεσμος Λακωνίας "Πέτρος ο Πελοποννήσιος"


H ετήσια εορτή του Μουσικού Συνδέσμου Λακωνίας «Πέτρος ο Πελοποννήσιος»


Την Κυριακή 29 Ιουνίου 2014 τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Σπάρτης Αρχιερατικός Εσπερινός μετά αρτοκλασίας προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. Ευσταθίου, στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων για την ετήσια εορτή του Μουσικού Συνδέσμου Λακωνίας "Πέτρος ο Πελοποννήσιος".

Στον Εσπερινό έψαλαν μέλη του Μουσικού Συνδέσμου τιμώντας έτσι όπως κάθε χρόνο τον συντοπίτη και Δάσκαλο της ψαλτικής τέχνης Πέτρο Λαμπαδάριο. Συγκεκριμένα τον δεξιό χορό διηύθυνε ο χοράρχης του Συνδέσμου και Πρωτοψάλτης του Μητροπολιτικού Ναού Σπάρτης κ. Παναγιώτης Τζανάκος, ενώ τον αριστερό χορό ο Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου και Πρωτοψάλτης του Μητροπολιτικού Ναού Γυθείου κ. Κυριάκος Δερδελάκος.

Μετά το πέρας του Εσπερινού τελέστηκε από το Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης επιμνημόσυνη δέηση στη προτομή του Πέτρου του Πελοποννησίου στο Πάρκο Ευαγγελιστρίας, στη Σπάρτη. Στη συνέχεια όλοι οι παρευρισκόμενοι κατευθύνθηκαν προς τα γραφεία του Μουσικού Συνδέσμου όπου προσφέρθηκε κέρασμα από τα μέλη του Δ.Σ.

Χαιρετισμό προς τους παρευρισκόμενους απηύθυνε ο πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Ευάγγελος Θεοδώρου, ο οποίος παρουσίασε το νέο Δ.Σ. και τους άμεσους στόχους του Συνδέσμου. Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ.κ. Ευστάθιος ο οποίος συνεχάρει το νέο Δ.Σ., έδειξε τη χαρά του για το νεαρό της ηλικίας του νέου Συμβουλίου και ευχήθηκε καλή δύναμη στο έργο που ανέλαβε για την ανάδειξη και διάδοση της πατρώας βυζαντινής - εκκλησιαστικής και κοσμικής - μουσικής.