Λέσχη Φωτογραφίας Σπάρτης


Λέσχη Φωτογραφίας Σπάρτης : Ξεκίνησαν οι  … "Φωτογραφικές Αναζητήσεις"

Την Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014 έγιναν στην κεντρική πλατεία Σπάρτης τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας με θέμα «Φωτογραφικές Αναζητήσεις» που διοργανώνει η Λέσχη Φωτογραφίας Σπάρτης σε συνεργασία με τον Ν.Π. Πολιτισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Σπάρτης.

Το παρών στην τελετή εγκαινίων έδωσαν ο Δήμαρχος Σπάρτης κ. Σταύρος Αργειτάκος, ο πρόεδρος του Ν.Π. Πολιτισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Σπάρτης κ. Μάριος Τζωρτζάκης και πολλοί φίλοι της ΛΕ.ΦΩ.Σ. Την μουσική επένδυση της εκδήλωσης είχε αναλάβει η μουσική σχολή «ΤΥΡΤΑΙΟΣ».

Ο πρόεδρος της Λέσχης κ. Γιάννης Γκλέκας αναφέρθηκε στο πλούσιο έργο που έχει επιτελέσει η ΛΕ.ΦΩ.Σ. στα 14 χρόνια ζωής της καθώς και στον τρόπο που δούλεψαν τα μέλη της Λέσχης για να παρουσιάσουν την φετινή έκθεση.

Ο Δήμαρχος Σπάρτης κ. Σταύρος Αργειτάκος στο σύντομο χαιρετισμό του συνεχάρη τον πρόεδρο και τα μέλη της ΛΕ.ΦΩ.Σ. για την οργάνωση, κάνοντας ξεχωριστή αναφορά στον καλαίσθητο εξοπλισμό που έχει στηθεί στην κεντρική πλατεία για τις ανάγκες της έκθεσης. Τέλος ο κ. Αργειτάκος κάλεσε την ΛΕ.ΦΩ.Σ. να βοηθήσει ώστε το μουσείο Φωτογραφικών Μηχανών στο Μυστρά να γίνει γνωστό στο ευρύ κοινό μέσα από εκδηλώσεις φωτογραφικού περιεχομένου.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο φωτογράφος κ. Δημήτρης Κουμουτσίδης ο οποίος ανέπτυξε το θέμα «Η φωτογραφία ως μέσο έκφρασης».

Η τελετή εγκαινίων έκλεισε με την προβολή βίντεο με τις φωτογραφίες της έκθεσης καθώς και από την προετοιμασία και το στησιμό της.

Στην έκθεση συμμετέχουν 29 μέλη της ΛΕ.ΦΩ.Σ. με 58 φωτογραφίες και θα διαρκέσει μέχρι και την Κυριακή 6 Ιουλίου 2014 με ώρες λειτουργίας για το κοινό από τις 20:00 έως και τις 23:00.