Αστυνομικό Δελτίο


Αστυνομική επιχείρηση στη Λακωνία για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας

Συνελήφθησαν δεκατρία (13) άτομα, προσήχθησαν είκοσι ένα (21) και έγινε έλεγχος σε εκατόν ενενήντα δύο (192)

Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε εκατόν πενήντα τρία (153) οχήματα και βεβαιώθηκαν συνολικά τριάντα εννέα (39) παραβάσεις

Εξιχνιάστηκε μία (1) υπόθεση κλοπής σε οικία, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός 19χρονου ημεδαπού ΡΟΜΑ

Οι αστυνομικοί έλεγχοι στοχεύουν στην πρόληψη, αλλά και στην καταστολή της εγκληματικότητας

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε στις 27.6.2014, αστυνομική επιχείρηση στην ευρύτερη περιοχή των Δήμων Σπάρτης, Ευρώτα, Ανατολικής Μάνης και Μονεμβάσιας Λακωνίας, η οποία οργανώθηκε και υλοποιήθηκε από Αστυνομικές Υπηρεσίες της Λακωνίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου και της Περιφερειακής Διεύθυνσης Ασφαλείας Πελοποννήσου.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε εκατόν ενενήντα δύο (192) άτομα, εκ των οποίων εκατόν είκοσι οκτώ (128) ήταν ημεδαποί και εξήντα τέσσερα (64) ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε εκατόν πενήντα τρία (153) οχήματα.

Επιπλέον, προσήχθησαν συνολικά είκοσι ένα (21) άτομα, από τα οποία εννέα (9) ήταν ημεδαποί και δώδεκα (12) ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν δεκατρία (13) άτομα.

Πιο αναλυτικά:

Ένας (1) ημεδαπός, για ναρκωτικά.

Τρεις (3) ημεδαποί ΡΟΜΑ, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.

Δύο (2) ημεδαποί, για παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού.

Επτά (7) αλλοδαποί, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

Εξιχνιάστηκε,  μία (1) υπόθεση κλοπής σε οικία, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Ευρώτα Λακωνίας, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία από το Αστυνομικό Τμήμα Κροκεών, σε βάρος ενός (1) 19χρονου ημεδαπού ΡΟΜΑ, για κλοπή.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά τριάντα τέσσερις (34) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, τρεις (3) παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού και δύο (2) παραβάσεις για επαιτεία, ενώ βρέθηκε και κατασχέθηκε μικροποσότητα κάνναβης. 

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους κατά τόπο αρμόδιους Εισαγγελείς.

Οι δράσεις αυτές, είναι στοχευμένες και αποσκοπούν στην πρόληψη, αλλά και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.