Ποδοσφαιρικός Αθλητικός Όμιλος Κοκκινόραχης


Ευλογημένοι καλπασμοί στην Κοκκινόραχη Σπάρτης

Με επιτυχία στέφθηκε η μεγάλη καλοκαιρινή εκδήλωση του Ποδοσφαιρικού Αθλητικού Ομίλου Κοκκινόραχης ανήμερα του Αγίου Πνεύματος, Δευτέρα 9 Ιουνίου 2014.

Ο εορτασμός του Αγίου Πνεύματος ξεκίνησε στην Κοκκινόραχη Σπάρτης με την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετά αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος στο ξωκλήσι της Αγίας Τριάδος. Μετά το πέρας της λειτουργίας τρεις αναβάτες με τα άλογά τους έλαβαν από τον εφημέριο της Ενορίας την εικόνα της Αγίας Τριάδος και τη μετέφεραν στον χώρο των ιπποδρομιών διασχίζοντας τα στενά σοκάκια του χωριού.

Κατόπιν, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο πλησίον της γέφυρας Κελεφίνας πραγματοποιήθηκαν οι 4οι Ιππικοί Αγώνες Αγίας Τριάδος. Οι ιπποδρομίες, που για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά διοργάνωσε ο Π.Α.Ο. Κοκκινόραχης, τείνουν να γίνουν θεσμός για την περιοχή της Σπάρτης καθώς προσελκύουν πλήθος αναβατών και θεατών.

Ιδιοκτήτες με τα άλογά τους από Λακωνία, Αρκαδία και Μεσσηνία έλαβαν μέρος στους αγώνες, οι οποίοι διακρίνονταν σε τρεις κατηγορίες: ντόπια αραβανιάρικα, ντόπια καλπαδιάρικα και ιπποδρομιακά. Στους νικητές των κατηγοριών απονεμήθηκαν αναμνηστικά έπαθλα, ενώ σε όλους τους συμμετέχοντες δόθηκαν αναμνηστικά μετάλλια και διπλώματα.

Μετά τις απονομές ακολούθησε στον ίδιο χώρο το παραδοσιακό λαϊκό γλέντι του Ποδοσφαιρικού Αθλητικού Ομίλου Κοκκινόραχης με τοπική παραδοσιακή ζωντανή μουσική. Οι θαμώνες είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν καλοψημένα σουβλάκια, μπουζοπούλα και δροσερές μπύρες και να διασκεδάσουν έως αργά το απόγευμα.

Πλήθος κόσμου όχι μόνο από τις όμορες περιοχές, αλλά και συνολικά από τη Λακωνία και τους γειτονικούς νομούς παρευρέθησαν στις εκδηλώσεις του «Ομίλου». Ανάμεσα σε εκείνους που τίμησαν με την παρουσία τους την εορτάζουσα Κοκκινόραχη παρευρέθησαν εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και εκπρόσωποι τοπικών συλλόγων, φορέων και σωματείων.

Το Δ.Σ. του Π.Α.Ο. Κοκκινόραχης ευχαριστεί τον πολυπληθή κόσμο για την παρουσία και τη στήριξή του, τους χορηγούς για τις πολύτιμες προσφορές τους,  καθώς και όλους όσοι εργάστηκαν ή βοήθησαν με οποιονδήποτε τρόπο στη διεξαγωγή της φετινής διοργάνωσης.

Με την ευχή το ποδοσφαιρικό τμήμα του Π.Α.Ο. Κοκκινόραχης να καλπάζει στους αγωνιστικούς χώρους τη νέα ποδοσφαιρική περίοδο, το Δ.Σ. εύχεται καλό καλοκαίρι και υγιή επιστροφή στα γήπεδα της Λακωνίας σε όλα τα σωματεία και τους αθλητές τους.

 

πηγή-φωτογραφίες: pao-kokk.blogspot.gr & φωτογραφίες ιπποδρομιών: τα μέλη της ΛΕΦΩΣ Θανάσης Ρουμελιώτης και Γιάννης Γκλέκας