Βρεφονηπιακός Σταθμός Μονεμβασίας "Παναγία η Χρυσαφίτισσα"


Καλοκαιρινή γιορτή Βρεφονηπιακού Σταθμού Μονεμβασίας "Παναγία η Χρυσαφίτισσα"


Μια όμορφη και διασκεδαστική γιορτή παρουσίασαν την Τρίτη 17 Ιουνίου 2014 τα παιδιά του Βρεφονηπιακού Σταθμού «Παναγία η Χρυσαφίτισσα» της Ιεράς Μητροπόλεως μας.

Τη γιορτή τίμησαν με τη παρουσία τους ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ Ευστάθιος, τα μέλη του Δ.Σ του Ιδρύματος, η Αντιδήμαρχος Δ. Μονεμβασίας κ. Κατερίνα Τσαφατίνου, η Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου του Δ. Μονεμβασίας κ. Παναγιώτα Αλειφέρη και ο Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Μονεμβασίας κ. Δημήτρης Χουσάκος.

Τους παρευρισκομένους καλωσόρισε η νηπιαγωγός κ. Ζωή Παπαδάκη, η οποία αναφέρθηκε σε όλα αυτά που έζησε το διδακτικό προσωπικό με τα παιδιά κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς. Στη συνέχεια το λόγο έλαβε ο Διευθυντής π. Κωνσταντίνος Κρυπωτός ο οποίος εξέφρασε τις ολόθερμες ευχαριστίες του στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας και το Διοικητικό Συμβούλιο για την αμέριστη προσφορά τους προς το Βρεφονηπιακό Σταθμό. Η βρεφονηπιοκόμος κ. Χρυσούλα Τρίχα εισήγαγε το κοινό στο θέμα της γιορτής.

H γιορτή ξεκίνησε και τα παιδιά κάλεσαν τους προσκεκλημένους να «ΠΕΡΠΑΤΗΣΟΥΝ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΤΗ ΓΗ ΜΕ ΜΟΥΣΙΚΗ»! Φορώντας τις εντυπωσιακές στολές τους, παρουσίασαν τη Χώρα που εκπροσωπούσαν και εξέπληξαν τους παρευρισκομένους με τις χορευτικές τους ικανότητες. Οι Ινδιάνοι, οι Κινεζούλες, οι Αφρικανοί, οι Σπανιόλες, οι Ρώσοι, οι Λατίνοι και οι Έλληνες παρουσίασαν τα χορευτικά τους και ταξίδεψαν τους προσκεκλημένους σε χώρες μακρινές!

Μετά το πέρας της γιορτής ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας απηύθυνε πατρικό λόγο προς τους παρευρισκομένους και μίλησε για το δώρο του Θεού προς τους γονείς που είναι τα παιδιά τους. Επαίνεσε το Διευθυντή π. Κωνσταντίνο Κρυπωτό, τις εκπαιδευτικούς και τα παιδιά για την επιτυχημένη και άρτια γιορτή που παρουσίασαν. Εν συνεχεία τα παιδιά ως ελάχιστο δώρο προσέφεραν στον Σεβασμιώτατο μια όμορφη ανθοδέσμη και έβγαλαν μια αναμνηστική φωτογραφία μαζί του. Η γιορτή ολοκληρώθηκε με τον Σεβασμιώτατο να απονείμει στα νήπια αναμνηστικά διπλώματα, δίνοντας την ευχή του στο κάθε παιδί ξεχωριστά για καλή πρόοδο και καλή συνέχεια στη ζωή του.

 

πηγή :  Ιερά Μητρόπολις Μονεμβασίας και Σπάρτης